Näin avaat jumittuneen vetoketjun: 5 uutta tapaa käyttää kynttilää

Kynttilät palvelevat kodeissa tunnelman luojana, mutta sen lisäksi kynttilää voi käyttää apuna myös arkisemmissa askareissa.

Näillä nikseillä opit kuinka kynttilää voi käyttää pienten arjen ongelmatilanteiden ratkaisemiseen.

1. Vältä itkut sipulia leikatessa

Tiesitkö, että kynttilästä on apua myös keittiössä sipulia leikatessa? Pistä kynttilä pöydälle jossa leikkaat sipulia, ja vältyt itkurefleksiltä.

2. Avaa jumittunut vetoketju

Jokainen joutuu silloin tällöin taistelemaan jumittuneen tai jäykän vetoketjun kanssa. Hankaa siis kynttilää vetoketjun metallihampaita vasten molemmilta puolilta, ja vetoketjusi aukeaa taas sulavasti ja vaivatta.

3. Korjaa kengännauhat

Jos kengännauhasi ovat päistään rispaantuneet, eivätkä mahdu enää sisään niille tarkoitetuista reistä, korjaa nauhojen päädyt helposti kynttilävahalla.Dippaa nauhanpäät sulaneeseen kynttilävahaan ja annan kuivua.

4. Korjaa lommot puuhuonekaluissa

Hiero kynttilää puisessa huonekalussa olevaan kuoppaan tai säröön, niin että kynttilävaha täyttää kuopan. Värjää sitten kynttilävahalla käsitely kohta muun huonekalun väriseksi oikean värisellä tussilla tai värikynällä.

5. Löystytä tiukat vetolaatikot

Hankalasti avattavat vetolaatikot saa helpommin liikkuviksi kynttilän avulla. Poista laatikko laatikostosta ja hankaa kynttilää sen jumiin jääviin reunoihin. Laita laatikko takaisin paikoilleen ja avaa ja sulje se muutaman kerran laatikon asettumiseksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja