Näin Annikka Saarikko kommentoi välejään Katri Kulmuniin: Käyn hänen kanssaan keskustelun – "Paljon tunteita ja pettymystä"

8:40

Annika Saarikko valittiin viikonloppuna keskustan uudeksi puheenjohtajaksi.

Saarikko haastoi puoluekokouksessa istuvan puheenjohtajan Katri Kulmunin. Jo ennen viikonlopun puoluekokousta esillä oli kaksikon huonot välit. Saarikko vakuutti Uutisaamussa, että suuria linjaeroja keskustan kaikkein isoimmista kysymyksistä heillä ei ole.

– Ymmärrän sen, että tällainen kisa ja lyhyeksi jäänyt puheenjohtajakausi, niin tähän liittyy paljon tunteita ja pettymystä sekä hänellä että tukijoilla. Sille haluan antaa tilaa ja kunnioitan sitä työtä, jota hän on tehnyt.

Saarikko uskoo, että omalla persoonallaan ja johtamistavallaan hän pystyy keskustaväkeä herättelemään.

– Nyt tärkein tehtävä on saavuttaa luottamusta niiden ihmisten silmissä, jotka valitsivat vaalissa toisin.

Saarikko sanoo, että keskusta tarvitsee Kulmunia ja hänen tukijoitaan.

– Kun Katri on valmis, käyn ilman muuta hänen kanssaan keskustelun, miten hänen tekemä työ näkyy ja jatkuu ja mikä on hänen roolinsa tässä puolueessa.  

Saarikko kiistää, että puolue ottaisi hänen johdollaan askeleen vasemmalle. Saarikon mukaan keskusta kykenee yhteistyöhön kaikkien puolueiden kanssa ja puolustaa nykyisessä, suurelta osin vasemmistopuolueiden muodostamassa hallituksessa tärkeinä pitämiään tavoitteita.

– Tästä muuttuneesta tilannekuvasta huolimatta soteuudistus pitää viedä maaliin, työmarkkinoita pitää uudistaa ja Suomessa pitää vahvistaa työllisyyttä. Keskusta ei ole vasemmistopuolue, me olemme keskipuolue. Meillä on erityisen suuri vastuu juuri tästä yrittäjyyden, toimeliaisuuden ja työllisyyden asioiden esillä pitämisestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja