Naimisiin ulkomailla? Paratiisisaaret houkuttavat suomalaisrakastavaisia

Avioon astuminen ulkomailla kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Lomakohteena Turkki saattaa herättää ajatuksia pakettimatkoista ja ravunpunaisista turisteista. Maa on kuitenkin myös suosittu hääkohde.

Turkissa tai Pohjois-Kyproksella perinteisissä häissä saattaa olla tuhansittain vieraita. Haluaisitko sinäkin eksoottiset häät kaukana kotimaisesta loskasta ja hyttysistä?

– Ulkomailla vihkiminen kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Kun aloitimme vihkipalveluiden tarjoamisen kohteissamme noin kymmenen vuotta sitten, halukkaita oli melko vähän ja kohteena useimmiten Thaimaa, tai Mauritius, kertoo Timo Saressalo, managing director Starlight Toursilta.

– Nykyään kohdetoiveita on laajemmalla skaalalla. Varsinkin Oseanian ja Karibian saarikohteet ovat kasvattaneet suosiotaan ja kiinnostuneiden määrä on kasvanut huimasti. Siinä, missä ennen vihkimisiä oli muutamia vuodessa, järjestämme kohdehäitä jo useammat kymmenet vuoden aikana, Saressalo sanoo.

"Lomamatkalla saarella muutamaa vuotta aiemmin vierailleina tiesimme, että paikka olisi ihanteellinen rantahäille. Emme halunneet suuria häitä."

– Morsian 26, avioitui Thaimaassa Siaminlahdella sijaitsevalla Koh Taolla

Matkatoimisto Tjäreborg tarjoaa parin käyttöön jopa hääsuunnittelijan. Erikoista kyllä häät voi järjestää myös hotellissa, johon on lapsilta pääsy kielletty.

– Jos haluaa mennä naimisiin paratiisirannalla, tulee ensimmäiseksi mieleen Aruba ja sen vitivalkoiset paratiisirannat. Jamaika ja Mauritius upeine paratiisirantoineen luovat myös upeat puitteet häille, kuvaa Arja Pucilowski, tiedotuspäällikkö Oy Tjäreborg Ab:tä.

– Meiltä kysellään myös paljon häiden viettämisestä Kreikan pikkusaarilla. Jos ei halua matkustaa kaukomaille saakka, voi unelmahäät viettää lähempänäkin. Uskomattoman kaunis Sorrento on yksi suosittelemisen arvoinen paikka. Häämatkan aikana voi sitten piipahtaa tarunomaisen kauniille Caprille sekä tutustua myös yhteen maailman kauneimmista rannikoista, Amalfin rannikkoon, hän vinkkaa.

Missä naimisiin?

Kohteita on tarjolla runsaasti, jos toiveena on avioitua nimenomaan paratiisirannalla. Saressalo suosittelee esimerkiksi Ranskan Polynesiaa, Havaijia, Karibian saaria, Fidziä, Balia, Sansibaria, Seychellejä, Mauritiusta, Costa Ricaa ja Cookin saaria.

Naimisiinmeno onnistuu myös esimerkiksi Antigualla ja Barbudalla, joilla kuvattiin ABC-yhtiön Unelmien poikamiestyttö -sarjaa. Alueen hotellit tietävät, että moni haaveilee rantahäistä, ja moni hotelli tarjoaakin hääpalveluja, joihin yleensä kuuluu romanttinen puutarha sekä kukkakoristeinen huvimaja valojen vannomiseen.

Vihkiminen on mahdollista myös Karibian risteilyllä. Esimerkiksi Royan Carribbean järjestää hääpaketteja, joihin kuuluu samppanjaa ja leivoksia laivaan saavuttaessa.

"Meillä ei ollut tiukkoja odotuksia juhlalle ja pienet epäonnistumiset toivat vain kaivattua huumoria illan kulkuun. Rannalle järjestetty seremonia oli aivan uskomattoman kaunis ja tunnelmallinen sekä puitteiden että sisällön puolesta."

– Morsian 26, avioitui Thaimaassa Siaminlahdella sijaitsevalla Koh Taolla

Finnmatkat puolestaan vie asiakkaansa vannomaan valat Thaimaassa tai Sisiliassa. Pari pääsee sanomaan ”tahdon” vaikka buddhalaistemppelissä, joka avaa ovensa myös rakastavaisille, jotka eivät ole koskaan harjoittaneet buddhalaisuutta. Seremoniasta saatava todistus ei tosin ole virallisesti rekisteröity tai lainvoimainen.

Lomakohteena Turkki saattaa herättää ajatuksia pakettimatkoista ja ravunpunaisista turisteista. Maa on kuitenkin myös suosittu hääkohde. Esimerkiksi suosituista turistikohteista Fethiyen saarta kuvaillaan valokuvaukselliseksi ja romanttiseksi kohteeksi, jossa unelmahäät rannalla taatusti onnistuvat.

Samaa luvataan myös Antalyasta, josta löytyykin useita luksushotelleja ainaisen turistivirran tarpeisiin. Naimisiin voi kipaista esimerkiksi Olympos-vuorella. Mikäpä sen romanttisempaa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja