Adam kritisoi "säädytöntä" kuvaa tamponista ja joutui pian keskelle somekiistaa: "Jos pidät tuota säädyttömänä..."

Mistä vuotohäiriöt voivat johtua? Gynekologi vastaa 3:40
Aiheuttavatko kuukautiset päänvaivaa? Mistä vuotohäiriöt voivat johtua? Gynekologi vastaa!

Adam Garrie kertoi pitävänsä piirrostamponin kuvaa "säädyttömänä". Miehen asenne kuukautistuotteeseen saikin pian aikaan melkoisen hässäkän Twitterissä.

Skotlanti tarjoaa ensimmäisenä maailmassa kuukautissuojat ilmaiseksi kaikille niitä tarvitseville.  Isossa-Britanniassa arvonlisävero poistettiin kuukautistuotteista tammikuun 2021 alusta alkaen. Kun valtion virasto kertoi aiheesta Twitterissä, pian huomio kiinnittyi itse uutisen sijaan Adam Garrieen.

"Hyvä linjaus, mutta onko tämä säädytön kuva todella tarpeen?"

Virasto kertoi veron poistosta tekstillä, jota oli höystänyt kuvalla piirrostamponista hempeän värisellä, vaaleanpunaista ja lilaa sekoittavalla pohjalla. Adam jakoi tviitin seuraajilleen.

– Hyvä linjaus, mutta onko tämä säädytön kuva todella tarpeen? brittimies kirjoitti.

Adamin tviitti keräsi pian huomiota. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kysymys herätti pian nettikansan huomion.

– Missä se säädytön osuus on? angela thompson kysyy.

– Tuossa oikealla, Adam vastasi ilmeisen vakavana.

"Odotas vaan, kun kuulet, mitä ne imevät"

Miehen vastustus tamponikuvaa kohtaan keräsi nopeasti ihmetteleviä kommentteja.

– Odotas vaan, kun kuulet, mitä ne imevät, Josie Spicer kirjoittaa.

– Säädytön? Miten? Millä planeetalla tämä mies on? Catherine Johnson ihmettelee.

– Jos pidät tuota säädyttömänä, sekoat, kun kuulet, mihin ne on tarkoitus työntää, James Felton kirjoitti.

– Kuvitelkaa, jos hän näkisi valokuvan oikeasta tamponista, tai, luoja siunatkoon, kuukautisverestä, käyttäjä Jam Fancy ihmettelee.

Moni huomautti, että tamponit ovat normaali osa arkea ja elämää, eikä niissä ole mitään "rivoa". 

– Se on tamponi. 50 prosenttia väestöstä tarvitsee siteitä tai tamponeja jossain vaiheessa elämäänsä, ja sinun sietäisi olla siitä kiitollinen, koska muuten et olisi olemassa. Aika kasvaa aikuiseksi, Rachel toteaa.

Adamista tamponin narun kurvi oli turhan "vihjaileva"

Vaikka vaikuttaisi siltä, ettei Adam voi olla tosissaan, mies kuitenkin piti pintansa ja selitti Twitterissä useille keskustelijoille täysin rauhallisesti ajatuksiaan.

Miehen mukaan tamponin kuva ei kuulu viralliselle hallinnon tilille; miehen mukaan kuva tuo mieleen kehon nesteet ja kuvassa esiintyvä "kurvi" on "vihjaileva". Kun Adamia pyydettiin selventämään ajatuksiaan, hän kertoi viittaavansa tamponin naruun, jossa kuvassa on kaarre.

Adam kertoi vastauksessaan, mihin "kurviin" viittasi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Kaareva naru on esimerkki siitä, miten tämä kyseinen kuva oli tarpeettoman provosoiva ilman mitään hyvää syytä, mies kuvaili.

– Se luo mielikuvia kehon nesteistä, jotka saavat alkunsa vyönalaiselta alueelta.

Pitää kaikkia "vyönalustoimintoja" yksityisasioina

Kun Adamilta kysyttiin, kauhistuttavatko häntä kuvat vessapaperista, hän vastasi, ettei vessatavoilla pitäisi hänen mielestään ylvästellä. Hän huomautti, että vastustaisi myös vessapapereiden kuvia, jos niitä esiintyisi virallisissa yhteyksissä. Mies ei halunnut nähdä myöskään kuvia kondomeista.

– Kaikki asiat, jotka tapahtuvat vyön alla, ovat yksityisiä, Adam kuvaili.

– Minulla ei ole mitään itse tuotetta vastaan ja hyväksyn arvolisäveron poiston tässä ja muissa asiaan liittyvissä tuotteissa. Kuvaa pidän mauttomana ja tarpeettomana, hän kirjoitti.

"Jos joku haluaa julkaista kuvia genitaaleistaan..."

Lopulta myös Bored Panda -sivusto otti Adamiin yhteyttä. Mies kertoi haastattelussa, että on saanut yksityisviestillä kuvia vieraiden ihmisten genitaaleista ja erilaisista eritteistä sekä vastaanottanut jopa uhkauksia kirjoituksensa vuoksi.

Adam jakoi näkemyksiään siitä, että kaikki "vyönalustoiminta" on yksityistä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Adamin mukaan nykymaailmassa moni haluaa omasta tahdostaan jakaa netissä yksityisiä asioita, kuten kuvia genitaaleista, ja samalla myös pakottaa muut nauttimaan niistä. Mies korosti, ettei vastusta sitä, että muut haluavat olla avoimia aiemmin "yksityisinä" pidetyistä asioista. Hän ei kuitenkaan itse halua elää niin.

– Jos joku haluaa julkaista kuvia genitaaleistaan, kehon eritteistä tai muista sen tyyppisistä, tulen puolustamaan heidän oikeuttaan tehdä niin. Jos joku etsii minut käsiinsä kiusatakseen minua, kunnes nautin niistä [julkaisuista], aion rauhallisesti kertoa täysin kohtuullisen vastalauseeni, mies muotoili.

"Haluaisin todella kovasti lähettää hänelle laatikollisen tamponeja"

"Haluan hypätä puskasta Adam Garrieta kohti tämä hattu päässäni". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Adamin asiallisesta linjasta huolimatta harva kykeni uskomaan lukemaansa. Moni intoutuikin lähettämään miehelle kuvia tamponeista, joihin on kuvankäsittelyn avulla lisätty verta, sekä kuvia esimerkiksi kuukautiskupeista ja vessapaperirullista. 

– Onko kellään Adam Garrien postiosoitetta? Haluaisin todella kovasti lähettää hänelle laatikollisen tamponeja, niitä superisoja, jotta häntä etoo erityisen paljon ajatus runsaista vuotopäivistä, nimimerkki Chubby Spinster kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat