Nähdäänkö valkokankaalla pian toinenkin elokuva Ilkka Remeksen kirjasta? Aku Louhimies paljastaa käsikirjoituksen olevan valmis

2:47
Omertan ohjaaja Aku Louhimies MTV:n haastattelussa: Miten elokuvan teossa turvallisuudesta pidettiin huolta?

Ilkka Remeksen kirjaan pohjaavan Omerta 6/12 -elokuvan ohjaaja Aku Louhimies uskoo, että tulevaisuudessa kirjailijan teoksista nähdään muitakin sovituksia valkokankaalle.

Ohjaaja Aku Louhimies on itse työstänyt käsikirjoitusta Remeksen Jäätyvä Helvetti -kirjasta jo jonkin aikaa. Hän sanoo, että jos Omerta otetaan hyvin vastaan kansainvälisesti, se tarkoittaa muidenkin elokuvaversioiden olevan mahdollisia.

– Suomi on pieni markkina-alue, eli tämän täytyy mennä myös muille kuin suomalaisille katsojille. Tarinan täytyy kiinnostaa myös muualla, hän kommentoi Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelman haastattelussa.

Louhimies sanoo, että Omerta on toteutuksena hyvin kansainvälinen. Elokuvassa puhutaan pääosin englantia, mutta myös muita kieliä, kuten, suomea, ruotsia, ranskaa ja serbiaa.

– Olen ymmärtänyt, että oikeuksia ulkomaille on myyty jo hyvin eteenpäin.

Louhimies ei osaa vielä sanoa, koska Jäätyvä Helvetti -projekti tulisi ajankohtaiseksi. Hän muistuttaa, että on tavallista, että käsikirjoituksen valmistumisen jälkeen voi mennä vuosikausia, ennen kuin itse elokuvaa ollaan kuvaamassa.

– Miten löytyy rahoitus, kuvauspaikat, miten asiat loksahtavat paikoilleen. Ei ole ollenkaan tavatonta, että menee kymmenen vuotta siitä, kun joku lähtee liikkelle käsikirjoitus on valmis, ennen kuin se toteutuu. On todella paljon käsikirjoituksia, jotka eivät koskaan toteudu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja