"Nacci" Tranbergin ex-vaimo Hanna ei koskaan kysellyt miehensä tekemisistä – joutui itse syytteeseen vietyään paperikassin alaovelleen: "Jos Jannen tuntee, tämä ei ole yllättävää"

Janne"Nacci"Tranbergin ex-vaimo Hanna, 38, sai syytteen isossa huumevyyhdissä – avautuu perhe-elämästä ammattirikollisen kanssa 2:27
Janne Tranbergin entinen vaimo Hanna Hertell antoi helmikuussa MTV Uutisille haastattelun. Katso videolta, mitä hän kertoi!

Suomen rikoshistorian tähänastisesti suurimman huumevyyhdin eli niin sanotun Katiska-jutun käsittely jatkui tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Tänään yksi kuultavista oli pääsyytetty Janne "Nacci" Tranbergin ex-puoliso Hanna Hertell, 38.

Hertelliä syytetään avunannosta törkeään huumausainerikokseen. Hertell on kiistänyt syytteen kaikilta osin.

Hertell oli Tranbergin kanssa yhdessä yli kymmenen vuotta. Heillä on yksi yhteinen tytär, joka on syntynyt vuonna 2006.

Tänään oikeudessa Hertell kuvaili ex-miestään spontaaniksi, joka ei pitkään tekemisiään pohdi.

Kirjoitti telkien takaa

Ex-pariskunta tutustui 2000-luvun alkupuolella. Ensimmäisen kerran Hertell tapasi Tranbergin ollessaan 16-vuotias.

Muutamia vuosia myöhemmin yhteydenpito syveni. Tranberg joutui vankilaan ja kirjoitteli kuulumisiaan telkien takaa vuosien 2003 ja 2004 aikana. 

Suhde eteni nopeasti ja kihlajaiset pidettiin jo vuonna 2005. Seuraavana vuonna syntyi tytär.

Syyttäjä halusi tänään tietää, mitä Hertell tiesi Tranbergin rahanlähteistä ja miten rikollisuus vaikutti heidän elämäänsä.

– En ole laskenut, hän vastasi kysyttäessä Tranbergin rikostuomioiden määrästä.

Ei kysellyt miehen tekosista

Hertell kertoi oikeudessa ajatelleensa, että kun Tranberg lähti aamulla ulos tai kerholle, hän ajatteli tämän menevän töihin. Kun mies tuli takaisin kotiin, ex-vaimo ei kysellyt tapahtumista.

Hertell tiesi alusta saakka, että hänen miehensä on rikollisjärjestö Cannonballin jäsen. Myöhempinä vuosina Tranberg nousi jengin johtoon.

Hertell sanoi kuulemisessaan ymmärtäneensä, että Tranbergilla on ollut laillisia tuloja tatuointistudion toiminnasta, vaatemerkistä ja kirjaprojektista.

Antoi rahaa lapsen menoihin

Kun "Nacci" oleskeli ulkomailla, ex-pariskunta oli yhteydessä lähinnä lapsen asioihin liittyen. Joskus he myös vaihtoivat kuulumisia. Hertell kuvasi ex-pariskunnan välien olevan ihan hyvät.

Yhteydenpito on kuitenkin ollut lähinnä viestintää silloin, kun on ollut asiaa.

Hertell sai ex-mieheltään myös rahaa yhteisen lapsen menojen hoitoon. Lisäksi Niko Ranta-aho oli tuonut hänelle Tranbergin hänelle antaman laukun syntymäpäivälahjaksi.

Kehotus käydä paperikassin kanssa alhaalla

Tranberg jäi kiinni pitkän pakoilun jälkeen viime lokakuun alussa Espanjan Aurinkorannikolla. Hertell kuuli asiasta ja keskusteli siitä myös Tranbergin ystävän ja heidän yhteisen lapsensa kummisedän kanssa.

Hertell kertoi oikeudessa myös niistä tapahtumista, jotka johtivat hänen syytteeseensä. Hertell oli tuolloin viettämässä vapaapäivää ja oli aamukahvilla huomannut Tranbergin yrittäneen soittaa. Viestissä Tranberg oli kehottanut häntä käymään alhaalla paperikassin kanssa.

Alaovella hän tapasi lapsensa kummisedän muovipussin kanssa, ja kummisetä laittoi muovipussin Hertellillä olleeseen paperipussiin.

Samalla Tranberg oli kehottanut jättämään paperipussin rappukäytävään ja jättämään jotain oven väliin. Näin Hertell toimi ja meni takaisin kotiinsa.

Syytteen mukaan kyse oli suurehkosta rahalähetyksestä, joka oli sittemmin noudettu rappukäytävästä.

– Jos Jannen tuntee, tämä ei ole yllättävää, Hertell sanoi oikeudessa.

Ex-vaimo ei tiennyt, mitä kassin sisällä oli tai kenelle se oli menossa.

Lue myös:

    Uusimmat