Naapuri nappasi SM-liiga-seuran maalipyssyn – "Nopeat ja yksinkertaiset neuvottelut"

Tappara hölmöilee ja KooKoo iskee – Ville Meskanen naulaa näyttävästi läpiajosta 1:07
Ville Meskasen tarkka laukaus yllättää Christian Heljangon SM-liigan välieräottelussa.

SM-liigassa toiseksi viimeiseksi tällä kaudella jäänyt SaiPa on vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla.

Tunnetuin torstaina julkaistuista uusista sopimuspelaajista on naapuriseura KooKoosta siirtyvä hyökkääjä Ville Meskanen. Ilves-kasvatti nakutti kuluneella kaudella runkosarjassa tehot 18+14 ja oli joukkueensa neljänneksi paras pistemies. Joukkueen sisäisessä maalipörssissä Meskanen oli toinen. Parhaalla SM-liiga-kaudellaan Ilveksessä Meskanen nakutti peräti 24 osumaa.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kuvailee Meskasta Liigan huippupelaajaksi, joka on pelannut jo pitkään voittavaa jääkiekkoa.

– Isoin tekijä sopimuksen teossa oli se, että Ville näki tämän myös loistavana mahdollisuutena. Erittäin nopeat ja yksinkertaiset neuvottelut, molemmilla oli tahtotila, Markkanen sanoo seuran tiedotteessa. 

– Hänessä spesiaalia on laukaus ja ylivoimamaalien tekokyky. Hänellä on edelleen valtava halu päästä vielä seuraavalle tasolle. Vaikka Ville onkin jo vakiinnuttanut paikkansa erinomaisena Liiga-pelaajana ja hän tekee paljon maaleja vuodesta toiseen, siellä on vielä hyppy otettavissa. Hänestä voi tulla vielä parempi pelaaja ja haluamme auttaa häntä siinä ja hän varmasti auttaa meitä.

Meskasen sopimus on vuoden mittainen.

SaiPa-nutun pukevat ensi kaudella päälleen myös ruotsalaishyökkääjä Gustav Olhaver ja kanadalaispuolustaja Aaron Irving.

Olhaver, 24, siirtyy Lappeenrantaan Ruotsin kakkostasolta Allsvenskanista, missä hän nakutti kuluneella kaudella Kristianstadsissa 52 ottelussa tehot 14+13. Hän on pelannut urallaan 11 ottelua Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä.

– Pitää muistaa, että Gustav tulee Allsvenskanista, suurin hyppy uralla on vielä tekemättä. Hän on erittäin motivoitunut ja eteenpäin pyrkivä pelaaja. Hänellä on kyky tehdä maaleja ja ennen kaikkea hän uskaltaa mennä maalille, Markkanen sanoo.

26-vuotias Irving puolestaan saapuu SaiPaan Tsekin pääsarjasta. Kuluneella kaudella Litvinovin joukkueessa pelaamissaan 52 ottelussa hän kirjasi tehot 10+15. Irving on Euroopassa pelannut myös Norjan ja Ruotsin pääsarjoissa.

– Tarvitsimme selkeän profiilipuolustajan joka pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa sekä taklaamaan, tekemään oikeastaan mitä vaan. Aaronin nimi tuli esiin nopeasti. Juttelimme Aaronin ja hänen agenttinsa kanssa kymmenkunta kertaa ja pitkän prosessin kautta saatiin pelaaja joka haluttiin.

Lue myös:

    Uusimmat