Naamioitu matkustaja painoi veitsen taksikuskin kaulalle ja uhkasi hyytävästi – "Ei täällä ole kuin kymppi"

Taksi poimi Oulun Toppilasta kyytiinsä nuorehkon miehen viime toukokuussa. Kasvomaskiin naamioitunut matkustaja istui takapenkillä. Kun taksi saapui Oulun keskustaan taksinkuljettajan kaulaa vasten painui keittiöveitsen terä.

Matkustaja vaati saada kaikki taksinkuljettajan hallussa olevat rahat.

– Ei täällä ole kuin kymppi, kuljettaja vastasi.

Matkustaja hoki, että rahaa piti saada enemmän. Hän otti veitsen kuljettajan kaulalta ja käski tämän antaa kännykkänsä, jottei kuljettaja voisi soittaa apua.

– Haluatko, että pistän tällä? naamioitunut matkustaja kysyi.

Sitten hän poistui taksista kymmenen euron ryöstösaalis ja taksinkuljettajan puhelin mukanaan, mutta vain palatakseen takaisin hakemaan takapenkille unohtuneita tavaroitaan. Taksinkuljettajan ajaessa karkuun mies juoksi auton perässä veitsi kädessään.

Kahdenkymmenen euron taksimatka jäi totta kai maksamatta.

Sakea lumipyry yllätti taksinkuljettajan Saariselällä: "Söi vähän kesäfiilistä" 3:08
Katso videolta, miten lumipyry yllätti taksikuskin kesäkuussa Saariselällä.

Törkeä ryöstö

Järkyttynyt taksinkuljettaja soitti tabletillaan apua. 

Ryöstäjä oli pukeutunut mustiin housuihin, mustaan huppariin ja beigeen takkiin. Kasvoja taksinkuljettaja ei ollut erottanut maskin takia, mutta tunnisti poliisin esittämistä kuvista ryöstäjän silmät.

Oulun käräjäoikeus katsoi 27-vuotiaan miehen syylliseksi törkeään ryöstöön. Oikeuden mukaan rikoksen moitittavuutta korosti se, että mies piti veistä työtään tekevän kuljettajan kaulalla ja vielä tehosti uhkausta verbaalisesti.

Lisäksi teko tuli kuljettajalle yllätyksenä ja tapahtui ahtaassa tilassa takaapäin.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä ryöstöstä 2,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi mies joutuu korvaamaan kuljettajalle 3 000 euroa kärsimyskorvauksia ja 3 000 traumaperäisestä stressihäiriöstä sekä puhelimen ja joitakin muita kuluja.

Oikeus määräsi tuomitun pidettäväksi vangittavana.

Lue myös:

    Uusimmat