Helsingin taksiraiskaajan tuomio koveni hovioikeudessa – mies saalisti päihtyneitä yksin liikkuvia naisia, nuorin uhri oli vasta 16-vuotias tyttö

Näin poliisi selvitti Helsingin taksiraiskaajan häikäilemättömän rikossarjan 9:41
Video: Näin poliisi selvitti Helsingin taksiraiskaajan häikäilemättömän rikossarjan

Helsingin hovioikeus korotti useisiin raiskauksiin ja vapaudenriistoihin syyllistyneen taksinkuljettajan tuomiota. Käräjäoikeus tuomitsi 43-vuotiaan Arian Juhana Rezajin viime elokuussa kuuden vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen ja nyt hovioikeus korotti tuomiota kahdella kuukaudella.

Hovioikeus tuomitsi miehen kuuden vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Taksikuskin uhreiksi joutuivat miehen autonsa kyytiin ottamat päihtyneet naiset. Raiskaukset tapahtuivat pääosin Helsingissä ja Lohjalla vuosina 2019–2021.

Uhreina oli neljä nuorta naista, jotka olivat yöaikaan ja yksin nousseet miehen taksin kyytiin. Poliisin mukaan miehen auton katolla oli taksikyltti ja kyseessä oli luvallinen taksi.

Miestä syytettiin yhteensä 18 rikoksesta, jotka kohdistuivat neljään eri uhriin. Mies vaati yhtä huumausaineisiin liittyvää tekoa lukuun ottamatta syytteiden hylkäämistä.

16-vuotiaan uhrin osalta rangaistus oli liian lievä

Hovioikeus pysytti pääosin käräjäoikeuden tuomion voimassa. Hovioikeus hylkäsi yhden syytteen raiskauksesta ja syytteen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidon. Lisäksi hovioikeus katsoi, että kaksi erillisinä tekoina syyksi luettua raiskausta oli luettava syyksi yhtenä raiskauksena.

Hovikeus arvioi, että tekohetkellä 16-vuotiaaseen uhriin kohdistuneen tekokokonaisuuden osalta käräjäoikeuden tuomitsema rangaistus oli liian lievä. Vaikka hovioikeus päätyi hylkäämään kaksi syytettä ja muuttamaan neljän syytteen osalta syyksilukemista, miehen rangaistus koveni.

16-vuotias tyttö oli nuorin miehen uhreista. Päihtynyt tyttö oli noussut miehen kuljettaman taksin kyytiin Helsingin Rautatientorilla. Ajon aikana mies tarjosi tytölle vodkaa, kosketteli häntä reidestä ja rinnoista ja suuteli suulle.

Taksinkuljettaja vei voimakkaassa humalassa olleen tytön asunnolleen Lohjalle ja oli sukupuoliyhteydessä puolustuskyvyttömän uhrinsa kanssa.

Mies myös kuvasi asunnollaan videon yhdynnästä.

Raiskasi saman naisen kolmesti

Erään toisen uhrin mies otti taksinsa kyytiin Helsingin Hakaniemestä. Lakasta eli huumaavasta aineesta voimakkaasti päihtynyt nainen ilmoitti haluavansa Kamppiin ja sammui taksiin.

Mies vei naisen asunnolleen Lohjalle, raiskasi tämän ja kuvasi teon salaa videolle.

Taksinkuljettaja antoi naiselle amfetamiinia, jota hän on itsekin käyttänyt. Mies kävi naisen kanssa ajelulla Espoossa hankkimassa lakkaa, jota mies tarjosi naiselle.

Heidän palattuaan miehen asunnolle Lohjalle mies raiskasi naisen vielä kaksi kertaa.

Taksinkuljettaja kiisti kaikki syytteet seksuaalirikoksista ja vapaudenriistoista. Miehen mukaan esimerkiksi sukupuoliyhteydet 16-vuotiaan tytön kanssa olisivat tapahtuneet tytön omasta tahdosta.

Käräjäoikeus velvoitti taksinkuljettajan maksamaan uhreille kärsimyskorvauksia ja muita vahingonkorvauksia yhteensä noin 40  000 euroa. Hovioikeus alensi vahingonkorvauksia kahden uhrin osalta syytteen tai sen osan hylkäämisen takia, mutta muilta osin hovioikeus pysytti käräjäoikeuden tuomitsemat vahingonkorvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat