Taksikuskin kauhumatka: Nainen palasi treffeiltä rynnäkkökiväärin ja pistoolin kanssa – "Kuin olisi muuttunut zombiksi"

Taksinkuljettaja joutui karmeaan tilanteeseen toissakesänä poimittuaan kyytiin vihamielisesti käyttäytyneen ja kahdella aseella aseistautuneen naisen. Oikeudessa nainen kertoi, että oli palaamassa treffeiltä lastensa luokse.

Taksinkuljettaja sai tilauksen hieman ennen aamukolmea elokuussa 2021. Hän haki asiakkaan syrjässä sijaitsevasta talosta Kirkkonummelta.

Kuljettajan mukaan talo oli ympäröity aidoin, eikä talosta ulos tullut nainen päässyt porteista ulos. Koska hän ei myöskään päässyt takaisin sisälle taloon, hän heitti kaksi kassiaan aidan yli ja kiipesi itse perässä.

Kuljettaja oli nähnyt, että isommasta laukusta pilkotti rynnäkkökivääri.

Nainen istui kuljettajan viereen, otti laukun jalkojensa juureen ja ilmoitti aggressiiviseen sävyyn, että auton valot on sammutettava ja tämän jälkeen ajettava nopeasti pois paikalta.

Kun kuljettaja kysyi, että miksi, nainen vastasi tykkäävänsä tehdä asiat näin. Taksikuski totteli ja ajoi pimeässä kiveen.

Hän kertoi naiselle, ettei voisi ajaa ilman valoja. 

Nainen puhui sekavia

Kauhumatka jatkui. Jossakin vaiheessa nainen halusi pysähtyä bussipysäkille tupakalle. 

Nainen kaivoi laukustaan pitkän tupakan ja leikkasi sen pään hampaillaan. Paikalla oli myös muita ajoneuvoja ja nainen kertoi, että ne olivat hänen.

Hetki tämän jälkeen nainen pinkaisi kuin sähköiskun saaneensa juoksuun, nousi taksiin ja vaati kuljettajaa ajamaan nopeasti pois.

Taksinkuljettaja kertoi oikeudessa, että nainen ilmoitti, että Länsiväylällä on paljon poliiseja. Kun kuljettaja vastasi, ettei niistä tarvitsisi huolehtia, nainen hermostui, kaivoi aseensa esille ja latasi sen ampumavalmiiksi.

Kaiken aikaa taksinkuljettaja ajoi 150–180 kilometrin tuntivauhtia ja aneli naiselta, että voisi hiljentää.

Nainen oli ollut hiljaa hetken ja heittänyt sitten rynnäkkökiväärin takapenkille. Taksinkuljettaja kertoi painaneensa päänsä, kun nainen hosui ladatun aseen kanssa. 

Aseet treffikumppanin

Hetken kuluttua nainen kaivoi laukustaan pistoolin, latasi sen ja alkoi esitellä pistoolia vuorostaan kuljettajalle. Kuljettaja pyyteli naista laittamaan aseen pois, ettei sattuisi mitään.

Nainen tähtäili aseella auton avoimesta ikkunasta useampaan kertaan.

– Välillä hän sai "tärinäkohtauksia"  ja oli aivan kuin olisi muuttunut "zombiksi", taksinkuljettaja kuvaili oikeudessa.

Kuljettaja uskoi, että nainen oli huumeiden vaikutuksen alaisena.

Nainen itse kertoi oikeudessa, että oli ollut ensitreffeillä talossa ja juonut siellä 60-prosenttista alkoholia. Lisäksi hän oli syönyt itselleen määrättyä lääkettä.

Aseet eivät olleet hänen, eikä hän tiennyt, miksi oli ottanut ne mukaansa. Hänen oli pitänyt ammuskella niillä kokeeksi treffikumppaninsa kanssa.

Nainen kertoi tilanneensa taksin, koska hänen piti lähteä kotiin vapauttamaan lastenvahti tehtävistään. Nainen kiisti ladanneensa aseita, eikä hän kertomansa mukaan olisi edes osannut tehdä sitä. 

Nainen myönsi ottaneensa yhden kerran pistoolin esille, koska hänen mielikuvituksensa oli laukannut ja hän oli luullut jonkun seuraavan heitä.

Osoitti kuljettajaa päähän

Kuljettaja puolestaan kertoi yrittäneensä useaan kertaan saada naisen luopumaan aseilla osoittelusta, ja yhdessä kohtaa nainen hermostui. Hän painoi aseen kuljettajan ohimolle.

Lopulta nainen oli rauhoittunut ja pyytänyt kuljettajaa ajamaan hänet Espoonlahteen. Puhuttuaan puhelimessa hän oli halunnut taas ammuskella ulos, mutta tyytynyt sitten painamaan aseen jalkojensa väliin.

Reitti muuttui Viherlaaksoon. Nainen ei antanut kuljettajalle mitään osoitetta, neuvoi vain tien perille.

Perillä nainen ilmoitti, ettei hänellä ollut rahaa maksaa kyytiä ja tarjonnut maksuksi sormusta. Nainen jätti myös passinsa kuljettajalle, lisäksi hänen puhelimensa oli unohtunut taksiin.

Naisen poistuttua kuljettaja soitti poliisit paikalle. Kauhumatka kesti kuljettajan arvion mukaan korkeintaan 40 minuuttia.

Kuljettaja järkyttynyt

Taksinkuljettaja kertoi muuttaneensa Suomeen Irakista, jossa häntä oli kidutettu ja jossa hänet oli kaapattu. Taksimatkan tapahtumat olivat kuljettajan mukaan kaksin verroin stressaavampaa ja pelottavampaa.

Kuljettaja kertoi pelänneensä kuolevansa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus uskoi, että kuljettaja oli kokenut tilanteen pelottavana ja uhkaavana, kun hänelle entuudestaan tuntematon hyvin päihtynyt henkilö rieuhui autossa aseiden kanssa.

Poliisit löysivät molemmat aseet naisen kotona. Oikeuden mukaan näyttämättä jäi, että aseet olisivat olleet ladattuja.

Oikeus tuomitsi 36-vuotiaan naisen varkaudesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Nainen joutuu maksamaan taksinkuljettajalle 800 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat