Myyttinen ihmehedelmä: Suojaa sairauksilta ja kasvattaa rintoja?

Tutkimusten mukaan granaattiomenat voivat pitää sisällään yllättäviä terveyshyötyjä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan granaattiomenoista valmistettu uute voi auttaa pitämään verisuonet terveinä. Samalla myös riski sydänkohtauksiin ja halvauksiin pienenee. Tutkijat havaitsivat granaattiomenoiden sisältämien polyfenoleiden korjaavaan tehokkaasti verisuoniin aiheutuneita vahinkoja. Tutkimus toteutettiin sydän- ja verisuonisairauksiin erikoistuneessa instituutissa Espanjassa.

Granaattiomenamehun on aiemmissa tutkimuksissa todettu parantavan veren virtausta sydämeen ihmisillä, jotka kärsivät kolesterolin aiheuttamista verisuonitukoksista.

Myyttinen granaattiomena pidentää ikää ja kasvattaa rintoja?

Granaattiomena on yksi vanhimmista viljellyistä hedelmistä ja sitä on pidetty hedelmällisyyden, kuoleman ja ikuisuuden symbolina. Joidenkin uskomusten mukaan Eedenin puutarhan kielletty hedelmä olikin omenan sijaan granaattiomena.

Tutkimusten mukaan myyttisellä graniittiomenalla on runsaasti positiivisia terveysvaikutuksia ja se voi jopa hidastaa ikääntymistä. Tutkimuksessa granaattiomenauutetta syöneiden kehossa tapahtui huomattavasti vähemmän soluvaurioita kuin niillä, jotka saivat vain lumelääkettä. Erityisesti aivojen, lihasten, maksan ja munuaisten toimintaan vaikuttavat soluvauriot vähenivät koehenkilöillä ja myös ihon vanheneminen hidastui.

Granaattiomenaa on tituleerattu jo pitkään superruoaksi. Hedelmä sisältää runsaasti A-,C- ja E-vitamiineja sekä rautaa ja antioksidantteja. Villeimpien tutkimustulosten mukaan granaattiomenoiden kasviestrogeenit kasvattaisivat myös rintavarustusta. Intiassa granaattiomenaa on käytetty muun muassa vatsavaivojen ja roikkuvien rintojen hoitoon.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja