Myyjän markkinat! Käytettyjen autojen kysyntä ylittää tarjonnan – tässä tämän hetken halutuimmat vaihtoautot

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Käytettyä autoa ostamassa? Näin vältät pahimmat sudenkuopat.

Käytettyjä autoja liikkeille välittävä AutoVex-kilpailutuspalvelu paljasti automallit, joita jälleenmyyjät suorastaan himoitsevat tällä hetkellä.

Koronapandemia kurjisti niin uusien kuin käytettyjenkin autojen kauppaa viime vuonna, mutta etenkin vaihtoautojen menekki ponkaisi nopeasti takaisin korkealle tasolle.

Uusien autojen myyntiä on rajoittanut tänä vuonna myös maailmanlaajuinen komponenttipula, mikä on heijastunut käytettyjen autojen kysyntään ja näkynyt selvästi autoliikkeiden hyvityshinnoissa.

– Käytettyjen autojen kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan, jonka takia hinnat nousevat ja kuluttaja hyötyy. Mikäli auton myynti tai vaihto on ajankohtaista, nyt kannattaa ehdottomasti hyödyntää vallitseva markkinatilanne, vaihtoautojen kilpailutuspalvelu AutoVexin kuluttaja-asiakkuuksista vastaava Niko Mättö kertoo yrityksen tiedotteessa.

Autoliikkeille maistuvat tutut suosikit – sekä Teslat

Autoliikkeet ostavat tällä hetkellä kaikenlaisia autoja, mutta suurin kiinnostus kohdistuu kuitenkin edelleen alle 150 000 kilometriä ajettuihin ja alle 10 vuotta vanhoihin autoihin. Kun katsoo AutoVexin kautta elokuussa myytyjen autojen listauksia, huomaa että tutut suosikit hallitsevat listoja edelleen. 

Sähköautoissa tilanne on kiinnostava, sillä viiden kärjessä on peräti kolme Teslaa. Vuonna 2019 Suomeen rantautunut Model 3 on nyt tullut ryminällä käytettyjen autojen markkinalle ja ovat nyt erityisen haluttua tavaraa autoliikkeissä. 

AutoVexin elokuun välitetyimmät käyttövoiman mukaan

Bensiiniautot

 1. Skoda Octavia
 2. Ford Fiesta
 3. Volkswagen Golf
 4. Mercedes-Benz A-sarja
 5. Nissan Qashqai

Dieselautot

 1. Volvo V60
 2. BMW 5-Sarja
 3. Mercedes-Benz C-sarja
 4. Skoda Octavia
 5. Mercedes-Benz E-sarja

Hybridit

 1. Toyota Yaris
 2. BMW 3-Sarja
 3. Toyota Auris
 4. Volkswagen Passat
 5. Hyundai Ioniq

Sähköautot

 1. Tesla Model 3
 2. Tesla Model S
 3. Hyundai Kona
 4. Tesla Model X
 5. Volkswagen Golf

Lähde: AutoVex

Lue myös:

  Uusimmat