Mainos

Mysteerivene löytyi kalastajan rysästä Suomenlahdella

Poliisi tutkii Loviisan edustalla omituista tapausta, jossa kalastajan rysästä on löytynyt uponnut purjevene. Tähän mennessä on selvinnyt, että viime viikonloppuna löytynyt vene on aiemmin varastetuksi ilmoitettu.

Rikoskomisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo, että tapausta tutkitaan varkautena. Henkirikosta ei epäillä, eikä ketään ole ilmoitettu alueella kadonneeksi.

– Vene on ilmoitettu varastetuksi. Nyt se on löytynyt, sanoo Hiltunen.

Vene löytyi viime viikonloppuna, kun kalastaja ilmoitti merivartiostolle, että hänen rysänsä päällä tuntuisi olevan painava esine. Merivartioston mentyä paikalle selvisi, että kyseessä on yksityinen huvipursi.

– Vene on joko ajelehtinut, tai sitten se on viety tuohon paikkaan. Kaikki mahdollisuudet ovat avoinna, että mitä siinä on tapahtunut, sanoo Hiltunen.

Vene on noin 20 metrin syvyydessä.

Apulaiskomentaja Ismo Siikaluoma Suomenlahden merivartiostosta kertoo vartioston tutkineen aluksen vedenalaisella robottikameralla.

– Veneen sisätiloihin ei ole päästy. Näkyvyys on lähes olematon, siellä on pimeää ja syvää ja paljon purjeveneen köysiä. Sukeltaminen on äärettömän vaarallista, ollaan toistaiseksi kätyetty robottia.

– Ei ole kuitenkaan osoitettu, että siellä olisi ihmishenkiä vaarassa eikä se liity aluevalvontaan, joten tämä on siirtynyt kokonaan poliisin tutkittavaksi.

Ketään ei ole ilmoitettu myöskään kadonneeksi alueella, sanoo rikoskomisario Hiltunen.

– Selvittelemme asiaa, mutta kun ottaa huomioon tämän päivän tapahtumat, niin ei tämä nyt ihan ykkösprioriteetti ole meille ollut. Tutkinta kuitenkin jatkuu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja