Myrsky jättänyt Yhdysvaltain itärannikolle puoli miljoonaa ilman sähköä

Yhdysvaltain koillisosassa raivoava lumimyrsky on jättänyt yli 600 000 kotitaloutta ja yritystä ilman sähköä. Osa lentokentistä alkaa pikku hiljaa toimia. Tuhansia lentoja on peruttu.

Viiteen itärannikon osavaltioon on julistettu hätätila, kertoo New York Times -lehti.

Esimerkiksi Massachusettsissa yksityisautoilu on kielletty kokonaan, jotta hälytysajoneuvot pääsisivät nopeammin perille. Liikennöintiä on rajoitettu myös muualla myrskyalueella. Toistaiseksi kahden ihmisen kerrotaan kuolleen kolareissa.

New Yorkissa lentokenttiä aletaan pikku hiljaa aukaista liikenteelle. Suurimmat kentät olivat lauantaiaamuna paikallista aikaa avanneet osan kiitoradoistaan, kertoo uutiskanava CNN. Muun muassa Bostonissa kansainvälinen lentokenttä oli edelleen suljettuna.

Bostonissa puolestaan kaikki julkinen liikenne on pysähdyksissä.

Lunta Yhdysvaltain koillisosassa on tullut kymmenistä senteistä jopa metriin. Lisäksi säätä pahentaa voimakas tuuli. Esimerkiksi Nantucketin saarella tuulen nopeudeksi on mitattu puuskissa yli 33 metriä sekunnissa.

Massachusettsin Plymouthissa ydinvoimala sulkeutui automaattisesti kun voimalaan ei enää saatu sähköä.

Sandy tuoreessa muistissa

Nemoksi nimetty myrsky raivoaa osin samalla alueella, jota Sandy-hurrikaani koetteli lokakuussa. Asukkaat ovat hamstranneet elintarvikkeita ja polttoainetta viranomaisten päinvastaisista kehotuksista huolimatta.

Viranomaiset ovat tiedottaneet, ettei hamstraaminen ole tarpeen, mutta muistot Sandystä ovat liian tuoreessa muistissa.

(MTV3 - AFP- STT)

Lue myös:

    Uusimmat