Mainos

Myrkytettiinkö koiranpentu Espoossa?

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii, myrkytettiinkö koiranpentu hengiltä Espoon Matinkylässä. Poliisi on saanut internetin kautta ilmoituksen koiranpennusta, jonka saattoi eläinlääkärin arvion mukaan kuolla myrkytykseen.

Hauva.com-sivuston mukaan kyse on neljä kuukautta vanhasta saksanpaimenkoiran ja rottweilerin sekoituksesta. Sivuston mukaan eläinlääkäri on vahvistanut kuolinsyyksi rotanmyrkyn, joka saattaa olla peräisin myrkytetyistä elintarvikkeista, jotka oli heitelty puistoalueelle.

Lisäksi tieto myrkytyksestä on levinnyt laajalle muun muassa Facebookin kautta.

- Asianomistajaan ollaan oltu yhteydessä ja tiedot ovat vielä tässä vaiheessa epämääräisiä. Poliisilla ei ole vielä täyttä varmuutta tapahtumista, joten olemme pyytäneet asiasta havaintoja, kertoo komisrio Kari Siiva Espoon tutkintayksiköstä.

- Poliisi on kuitenkin käynyt tutkimassa puistoaluetta, mutta mitään elintarvikkeita tai niihin viittaavia löytöjä ei ole tehty. Tilanteen tutkimista vaikeuttaa se, että juttu on tapahtunut jo 4.5, joten muut metsäneläimet ovat saattaneet jo syödä mahdolliset elintarvikkeet.

Komisario Siivan mukaan asiaa tutkitaan. Tietoja muiden lemmikkieläinten myrkytyksistä ei ole toistaiseksi saatu, eikä alueelta ole löytynyt kuolleita eläimiä.

- Aina välillä saamme tietoja eläinten myrkytysyrityksistä ja ansoista, mutta onneksi todella harvoin kuitenkin. Usein tilanteet liittyvät naapuririitoihin ja ilmoittajalla on vahva epäilys tekijästä, mutta joskus harvoin kyseessä voi olla sellainenkin tilanne, ettei joku vain pidä koirista niiden äänien tai jätösten takia. Korostaisin kuitenkin, että kaiken kaikkiaan tällaisia epäilyjä saati tapahtumia tulee poliisin tietoon erittäin harvoin, Siiva sanoo.

Jos ulkoilija huomaa luonnossa elintarvikkeita, joiden epäilee olevan myrkytettyjä, kannattaa siitä ilmoittaa poliisille.

- Aikaisessa vaiheessa tehtyjen ilmoitusten kautta pystytään usein estämään vahingot, sanoo Siiva.

Poliisin mukaan maanantaina kuolleen koiranpennun omistajalla ei ole varmaa havaintoa siitä, että koira olisi syönyt elintarvikkeita puistossa. Omistaja oli saanut muilta ulkoilijoilta tietoja, että Matinkylän puistoalueella olisi ollut elintarvikkeita maassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.