"Myrkkymurhaaja" lähetti tappavaa ainetta ympäri maailmaa – useat uhrit alle 18-vuotiaita

Torontolaismiehen epäillään lähettäneen itsemurhaa hautoville ihmisille tuhansia tappavaa ainetta sisältäneitä paketteja, kertoo BBC.

Kanadassa on alkamassa oikeudenkäynti 57-vuotiasta torontolaismiestä Kenneth Law'ta vastaan. Law'n epäillään lähettäneen yli 1 200 tappavaa ainetta sisältänyttä pakettia noin 40 maahan ihmisille, jotka ovat hautoneet itsemurhaa ja tehneet sen paketin saamisen jälkeen.

Kanadalaisten viranomaisten mukaan Law ylläpiti useita verkkosivustoja, joilla tarjottiin välineitä ja aineita, joiden avulla ihmiset voivat päättää elämänsä.

Law'ta syytetään yhteensä 14 ensimmäisen asteen murhasta sekä 14 itsemurhan avustamisesta ja sen edistämisestä.

Kanadan lain mukaan ensimmäisen asteen murhassa ihminen on tapettu tarkoituksella ja suunnitelmallisesti. Miehen asianajajan Matthew Gourlayn mukaan Law aikoo ilmoittaa olevansa syytön.

Syyttäjät päättivät nostaa Law'ta vastaan suoran syytteen, mikä tarkoittaa sitä, että mies passitetaan oikeuden eteen ilman esitutkintaa.

Nyt alkavassa oikeudenkäynnissä kaikki syytteet liittyvät 16–36-vuotiaiden ihmisten kuolemiin eri puolilla Kanadan suurinta provinssia Ontariota. Poliisi on kertonut, että useampi uhri on alle 18-vuotias.

Epäillään lähettäneen paketteja lähes 300 ihmiselle Britanniaan

Law on ollut poliisin huostassa viime toukokuusta lähtien. Miehen tekosia tutkitaan myös muissa maissa. Britanniassa Law’n epäillään lähettäneen pakettejaan 272 ihmiselle, joista 90 on myöhemmin kuollut.

Lontoossa toimiva National Crime Agency (NCA) ei ole kuitenkaan kyennyt vahvistamaan, että tappava aine on ollut kuoleman suora syy.

Jos Law tuomitaan nyt alkavassa oikeudenkäynnissä, häntä uhkaa elinkautinen vankeusrangaistus, josta voi päästä ehdonalaiseen vapauteen 25 vuoden jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat