Mainos

Myrkkykäärme tappoi 6-vuotiaan Australiassa – tyttö ei ollut huomannut puremaa

Australiassa 6-vuotias tyttö on kuollut jouduttuaan erittäin myrkyllisen käärmeen puremaksi.

Tyttö ei ollut ilmeisesti huomannut käärmeen puremaa vasta kuin useita tunteja myöhemmin, viranomaiset kertovat. Tuolloin tyttö oli ollut jo lähestulkoon koomassa, kertoo Sydney Morning Herald.

Tyttö oli joutunut idänruskokäärmeen puremaksi Walgettin liepeillä perjantaina Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Tyttö oli toimitettu Walgettin sairaalaan, jossa hänelle oli annettu vastamyrkkyä.

Tämän jälkeen tyttö oli lennätetty Sydneyn lastensairaalaan, jossa hän oli joutunut tehohoitoon. Tytön kunnon heikennyttyä merkittävästi hänet oli siirretty takaisin Walgettin sairaalaan. Tyttö menehtyi sairaalassa lauantaina.

Walgettin apulaispormestari Jane Keir, joka on toiminut myös sairaanhoitajana yli 40 vuotta, uskoo ettei tyttö ollut nähnyt käärmettä, eikä ollut tajunnut puremaa kuin vasta tunteja myöhemmin.

Tyttö oli vajonnut koomaan pian sairaalaan toimittamisen jälkeen.

– Tyttö oli tukehtumaisillaan, kun hänet toimitettiin sairaalaan. Perhe ei kyennyt tunnistamaan käärmettä, koska kukaan ei ollut nähnyt sitä, Keir kertoo.

Idänruskokäärmeet aiheuttavat käärmeistä eniten kuolemantapauksia Australiassa, eivätkä useimmat uhreista välttämättä huomaa puremaan.

Idänruskokäärmeen purema on yleisesti ottaen melko kivuton ja usein vaikea havaita. Useimmiten ihmiset joutuvat idänruskokäärmeen puremaksi yrittäessään tappaa tai siirtää käärmettä, tai astuessaan vahingossa käärmeen päälle.

Käärmeet puolustautuvat ärhäkkäästi joutuessaan ahdistetuksi. Idänruskokäärmeillä on tyypillisesti pienet hampaat, mutta erittäin voimakas myrkky, joka aiheuttaa hiljalleen halvaantumista ja hallitsematonta verenvuotoa, joka voi levitä myös aivoihin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.