Supervaarallisen käärmeen takia suuretsinnät saksalaiskaupungissa – purema voi tappaa tunnissa

Saksassa etsitään myrkyllistä käärmettä kerrostaloalueelta 2:59

Omistajaltaan karannut supervaarallinen monokkelikobra terrorisoi saksalaista Hernen kaupunkia Saksan länsiosassa. Käärmeen purema voi tappaa tunnissa.

Saksalaisen kaupallisen tv-kanavan RTL:n mukaan käärmettä on etsitty noin 150 000 asukkaan kaupungin kerrostaloalueella sunnuntaista saakka. Vielä tiistaina aamulla eläin oli kadoksissa.

Paikallisia asukkaita on kehotettu pitämään ikkunat säpissä ja välttämään pitkässä ruohossa kulkemista. Neljä rakennusta, joiden läheisyydessä käärme on nähty, on evakuoitu. Noin 30 asunnon asukkaalla ei ole menemistä omiin asuntoihinsa.

–  Eihän tämä kivaa ole, mutta turvallisuus ennen kaikkea. Oletettavasti matelija on edelleen siinä rakennuksessa, jossa sen omistaja asuu, selvitti kaupungin edustaja.

Jauhoa lattioilla

Rakennuksen lattioille on kylvetty jauhoa, jotta metrin mittaisen luikeron liikkeistä jäisi jälkiä ja sen jäljille päästäisiin. Käärmeelle on tehty myös ansoja peittämällä lattioita kaksipuolisella teipillä, joka voisi pysäyttää matelijan liikkeet.

Monokkelikobran omistajalta on takavarikoitu parisenkymmentä muuta käärmettä. Niiden kohtalosta päätetään sen jälkeen, kun käärmeasiantuntija on nähnyt ne.

Monokkelikäärmeen luonnollinen elinympäristö sijaitsee Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Se on yksi Thaimaan vaarallisimmista käärmeistä. 

Lue myös:

    Uusimmat