Myös "Ruotsin Noora Räty" karvaalla tavalla sivuun olympialaisista: "Olen uskomattoman vihainen – olen tehnyt kaiken"

Ruotsin naisten jääkiekkomaajoukkueessa monissa arvokisoissa torjunut konkarimaalivahti Sara Grahn, 33, joutuu jäämään sivuun Pekingin talviolympialaisista koronavirustartunnan takia.

Siinä missä Suomen olympiajoukkueen ulkopuolelle jätetty Noora Räty on toiminut urallaan lukemattomissa arvokisoissa Naisleijonien luottovahtina, Sara Grahn on puolestaan tahkonnut arvokisoja urakalla Ruotsin paidassa. Grahn pelasi ensimmäiset arvokisansa jo vuonna 2007, ja hän on ollut Ruotsin joukkueessa myös kolmissa olympialaisissa 2010, 2014 ja 2018.

Pekingissä helmikuussa Grahnia ei kuitenkaan nähdä, koska hän on saanut koronatartunnan karvaaseen aikaan.

– Olen uskomattoman pettynyt ja vihainen ja todella surullinen, Grahn kuvaili tunteikkaana SVT:lle.

SVT kertoi lauantaina julkaistussa jutussaan, että Grahnin olisi täytynyt pystyä toimittamaan neljä negatiivista testiä viiden päivän aikana päästäkseen Kiinaan. Mahdollisimman suuren joukkueen jalkeille haluava Ruotsi teki kuitenkin jo päätöksen korvata Grahn.

– Tämä oli minulle viimeinen mahdollisuus edustaa Ruotsia olympialaisissa, joten tämä tuntuu totta kai todella raskaalta.

Luulajaa Ruotsin pääsarjassa edustava Grahn tarkensi, ettei hän ollut tehnyt vielä päätöstä, että nämä olisivat olleet hänen viimeiset olympiakisansa, mutta käytännössä asia on kuitenkin niin.

– Olen 33-vuotias ja minulla on nykyistä sopimustani kaksi vuotta jäljellä. Se on luultavasti aika, jonka tulen pelaamaan. Tämä todella tuntui viimeiseltä mahdollisuudelta osallistua. 

"Tulen silti sairaaksi"

Grahn sanoi tehneensä kaikkensa välttääkseen koronatartunnan. Hän oli pysytellyt kotona, eikä ollut tehnyt töitä tai käynyt kaupassa kahteen viikkoon.

– Olen tehnyt kaiken, mutta tulen silti sairaaksi.

Grahn havahtui outoon tunteeseen rinnassaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ja alkoi yskiä. MM-pronssimitalistin keskiviikkona tekemä pikatesti näytti positiivista ja samoin kävi myöhemmin PCR-testissä.

Grahn oli ottanut kolme koronarokotetta. Hän yski haastattelun aikana useita kertoja.

– Olen viluissani. Minulla on yskää ja olen hiukan räkäinen, mutta minulla ei ole ollut kuumetta yhtenäkään päivänä. Olen pystynyt aktivoimaan itseäni kävelyillä ja olen luistellut, joten fyysisesti oloni tuntuu hyvältä. PCR-testini on kuitenkin positiivinen, enkä pysty pakenemaan sitä.

Grahn kuvaili ajoitusta "julmaksi".

– Tuntuu raskaalta, että tämä tapahtuu näin lähellä. 

Naisleijonien olympiavalinnat puhuttavat –"Tuo romuttaa luottamustason" 2:40
C Moren asiantuntijat Niklas Bäckström ja Sami Kapanen kritisoivat Naisleijonien päävalmentajan Pasi Mustosen toimintaa Noora Rädyn tapauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat