Myös pakettiauton ulkonäöllä on väliä – Mersu paljasti täysin uuden Sprinterin

2:12

Mercedes-Benzin suosittu pakettiauto Sprinter on ehtinyt kolmanteen sukupolveensa. Nyt emoyhtiö Daimler on julkaissut kuvamateriaalia uudesta mallista, joka tulee varmasti olemaan tuttu näky myös meillä Suomessa. Katso video yltä.

Mercedes-Benz paljasti seuraavan sukupolven Sprinterin eilen tiistaina. Kyseessä on saksalaisvalmistajan pakettiautomalliston kiistaton kuningas. Auto saapuu markkinoille kesäkuussa, mutta on tilattavissa jo nyt.

Uusi Sprinter vie mukavuuden ja kuljettajaa avustavat järjestelmät Mersun henkilöautojen tasolle. Uuden A-sarjan esittelyn yhteydessä viime perjantaina nähty MBUX-multimediajärjestelmä löytyy myös kolmannen sukupolven Sprinteristä.

1 700 erilaista yhdistelmää

Ensimmäistä kertaa Sprinter on saatavilla myös etuvetoisena mallina, mikä mahdollistaa sekä suuremman kuljetuskyvyn että kahdeksan senttiä matalamman kuormauskorkeuden.

Auto on saatavana 3 000:n, 3 500:n, 4 000:n ja 5 500:n kilon painoluokissa. Koripituuksia ja akselivälejä on tarjolla useita erilaisia, kuten myös korimalleja. Sprinter taipuu niin umpipakuksi, pikkubussiksi, kevytkuorma-autoksi kuin retkeilyautoksikin. Mercedes-Benzin pakettiautoista vastaavan osaston johtajan Volker Mornhinwegin mukaan erilaisia yhdistelmiä on yhteensä 1 700.

Tulossa myös sähköautona

Konepellin alta löytyy joko 2,1-litrainen nelisylinterinen turbodiesel tai 3,0-litrainen ahdettu diesel-V6. Automaatti on saatavissa kummankin moottorin ja jokaisen vetotavan yhteydessä, mutta ainoastaan etuvetoisen saa manuaalivaihteistolla.

Uusi Sprinter tulee myyntiin ensi vuonna myös täyssähköisenä eSprinterinä.

Lähde: Daimler

***

3:14

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja