Myös Korkeasaari avaa ovensa tänään, osa eläimistäkin on kaivannut vierailijoita virikkeeksi – näin eläintarhassa on varauduttu vierailijoiden koronaturvallisuuteen

8:42
Mika Tommola vieraili ensimmäisten ihmisten joukossa tänään uudelleen avautuvassa Korkeasaaressa.

Tänään, kesäkuun ensimmäisenä päivänä, koronakevät vaihtuu hieman vapaamaan kesään.

Kesäkuu tuo tullessaan lievennyksiä esimerkiksi kokoontumisrajoituksiin, tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämiseen, ravintoloiden ja kahviloiden aukioloaikoihin sekä julkisten tilojen aukioloon.

Yksi tänään ovensa avaavista paikoista on Korkeasaaren eläintarha.

Korkeasaaren toimitusjohtaja Sanna Hellström kertoo, että eläimet ovat olleet uteliaampia sen suhteen, mitä tarhassa tapahtuu, kun siellä on ollut vähemmän ihmisiä.

– Kyllä ne varmaan osittain odottavat ihmisiä. Kyllähän me vierailijat ollaan vähän virikettä niille. Se on sellaista vaihtelua ja tapahtumaa päivään. Osa on uteliaampia, mutta osa varmasti suhtautuu hyvin välinpitämättömästi siihen, että tullaanko vai mennäänkö, Hellström sanoo.

Sanna ei osaa arvata, millainen määrä ihmisiä Korkeasaareen saapuu, kun portit viimein avautuvat kello 10.

– Onko niin, että ihmiset ovat odottaneet tätä ja lähtevät isolla joukolla liikenteeseen vai onko niin, että vielä vähän varovasti lähdetään. Tietysti se on ilahduttavaa, että portit on ylipäänsä auki ja tänne päästään, Hellström kertoo.

Vaikka rajoituksia onkin lievennetty ja paikkoja avattu, niin monia asioita pitää edelleen ottaa huomioon. Korkeasaaressa kaikki ulkotilat ovat auki, mutta sisätilat ovat toistaiseksi säpissä ahtauden vuoksi. Tällaisia ovat esimerkiksi trooppiset taloa, joiden eläimistä osan voi nähdä myös ulkotarhoissa.

Lisäksi siivoista on tehostettu, ravintoloiden sisäpaikkoja vähennetty ja turvavälit otettu huomioon merkinnöillä ja muistutuksilla.

– Yleisöruokintoja ei järjestetä, koska ne kokoaisivat paljon väkeä. Vastaavasti meillä on työntekijöitä täällä kentällä muistuttamassa ja kertomassa, kuinka toimia.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja