Merja ja Harry odottavat jo innolla ravintolansa avaamista Espanjassa – samoin moni suomalaisasiakas: "Tästä kesästä ei kukaan tiedä"

Espanja hon höllentänyt tänään koronaan liittyviä rajoitustoimiaan. Uimarannat avautuivat suuressa osassa maata ja madridilaiset sekä barcelonalaiset saavat viimein poistua kotoaan vapaammin. Tämä oli hyvä uutinen monille espanjalaisille, jotka ovat olleet pitkään rajujen rajoitusten alaisina. 

Suomalaiset Harry ja Merja Wegelius ovat asuneet Torreviejan kaupungissa Costa Blancan alueella viisi vuotta ja omistavat siellä ravintolan ja toinenkin ravintola on ollut jo toteutuksen kynnyksellä.

Kaikki kuitenkin muuttui äkkiä maaliskuussa – surkuhupaisasti perjantaina 13. päivä.

– Kello viisi saimme tietää, että tänään voitte olla puoleen yöhön asti auki, ja sen jälkeen on finito, caput, Merja muistelee. 

– Se tuli kaikille tosi yllätyksenä, hän jatkaa. 

Ravintola työllistää kuusi ihmistä. Koronaviruspandemia johti työntekijöiden lomauttamiseen.

– He saavat noin 65–70 prosenttia palkastaan Espanjan valtiolta korona-ajalta korvauksena, Harry kertaa. 

Video: Merja ja Harry olivat avustamassa turistien palautuslentojen yhteydessä maaliskuussa, mutta työ oli äärimmäisen tarkkaa – kuuntele ja katso!

"Tästä kesästä ei kukaan tiedä"

Vaikka koronavirus on aiheuttanut Espanjassakin monelle ravintoloitsijalle taloudellisen kriisin, Merja ja Harry suhtautuvat vallitsevaan tilanteeseen rennon optimistisesti ja menevät täyttä höyryä eteenpäin. 

– Positiivisuudella eteenpäin, toki tästä kesästä ei kukaan tiedä. Taloudelliset vaikutukset saattavat kestää jopa vuoden tai enemmänkin, mutta sitähän tämä on, Harry toteaa.

Kun ravintolat saavat viimein avata ovensa lähitulevaisuudessa, Wegeliuksen pariskunnan ravintolassa totutellaan uuteen normaaliin. Odotukset ovat kuitenkin korkealla – tunteehan moni pariskunnan ja heidän ravintolansa myös Suomessa. 

– He vain odottavat, että koska me päästään ja koska te avaatte. 

– Nyt ollaan uutta ravintolaa laittamassa ja voi olla ja ihmisillekin kiva tietää, että uutta kohti mennään, Merja avaa pariskunnan tulevaisuudensuunnitelmia. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja