Hedelmöityslääkäri saattoi potilaitaan raskaaksi omalla spermallaan – joukkokanteen mukaan ainakin 11 lapsen isä

Kanadalaisessa hedelmöityskilinikalla työskentelevän lääkäri Norman Barwinin epäillään käyttäneen omaa spermaansa hedelmöityksiin ilman potilaidensa suostumusta. Miestä vastaan tehdyn joukkokanteen mukaan hän on ainakin 11 lapsen isä, kertoo CNN.

Videolla kerrotaan toisesta, Yhdysvalloissa vastikään paljastuneesta tapauksesta, jossa hedelmöitysklinikalla työskentelevä lääkäri paljastuikin lapsen isäksi. Voit lukea aiheesta kertovan jutun tästä:

DNA-testin tulos järkytti koko perheen – hedelmöityshoitolääkäri paljastui isäksi yli 30 vuotta myöhemmin

Kanteen mukaan Barwin on siittänyt keinohedelmöittämällä asiakkaitaan kolmenkymmenen vuoden ajan. Aikaisin tapaus sattui 1970-luvulla ja viimeisimpien kerrotaan tapahtuneen 2000-luvun alussa.

Lakisyytteen mukaan osassa tapauksista Barwinin olisi pitänyt käyttää hedelmöityshoitoihin anonyymin luovuttajan sukusoluja ja osassa tapauksissa hedelmöityksessä olisi pitänyt käyttää pariskunnan miehen spermaa. Barwin käytti kuitenkin omaansa.

Lisäksi Barwinin kerrotaan käyttäneen useissa tapauksissa eri spermanluovuttajaa, kuin minkä hänen asiakkaansa olivat valinneet.

Barwin oli erotettu virastaan vuonna 2013. Hän oli jo tuolloin myöntänyt käyttäneensä väärää spermaa neljän naisen hedelmöittämiseen.

Ensimmäisen syytteen teki lääkärin biologinen tytär

Barwinin haastoi ensimmäisenä oikeuteen hänen oma biologinen tyttärensä. Rebecca Dixon teki lakisyytteen vuonna 2016 kun DNA-testin tulokset osoittivat, että hänen isänsä ei ollutkaan hänen biologinen isänsä.

Kun Dixon ja hänen perheensä alkoivat tutkia Barwinin klinikan toimintaa, he huomasivat yhdennäköisyyttä Rebeccan ja lääkäri Barwinin ulkonäössä. Lakisyyte sai lisää tulta alleen, kun Dixon löysi internetin avulla biologisen siskopuolensa, Kat Palmerin. Palmer oli myös tehnyt DNA-testin, jonka tuloksena hänen ehdotettiin olevan sukua Barwinille.

– Ymmärrettyäni Barwinin tekojen laajuuden ja sen, kuinka monen ihmisen elämää tämä koskettaa, tunsin vahvemmin, että teemme oikein, Dixon kommentoi päätöstään haastaa lääkäri oikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat