Mainos

Lääkäri teki hedelmöityshoitoja ainakin 50 naiselle – omalla spermallaan

Hedelmöityshoitoja tehnyt yhdysvaltalaislääkäri on jäänyt kiinni oman siemennesteensä antamisesta salaa ainakin 50 potilaalle.

Oikeuden asiakirjojen mukaan ainakin kahdeksan jo eläköityneen miehen potilaista tuli raskaaksi lääkärin omasta spermasta vuosikymmenten varrella, kertoo uutiskanava CBS News.

77-vuotias Donald Cline esiintyi maanantaina oikeudessa Indianan osavaltion pääkaupungissa, Indianapoliksessa. Mies kiisti syyllistyneensä viranomaisten harhauttamiseen tutkinnoissa, jotka saivat alkunsa, kun kaksi miehen entisten potilaiden lapsista teki hänestä valituksen.

Clinen epäillään olevan biologinen isä ainakin kahdeksalle entisten potilaidensa lapsista. Nuorin miehen mahdollisista jälkeläisistä on tällä hetkellä noin 30-vuotias.

Tuomioistuimelle annetun valaehtoisen todistuksen mukaan mies oli kertonut kuudelle aikuiselle, jotka uskoivat olevansa miehen lapsia, että hän oli luovuttanut spermaansa noin 50 kertaa 1970-luvun jälkeen.

Hedelmällisyyslääkärinä työskennellyt mies oli kuitenkin uskotellut potilailleen, että heidän saamansa sperma oli peräisin lääketieteen opiskelijoilta ja että yhden luovuttajan spermaa käytettäisiin korkeintaan kolmen henkilön hedelmöityshoidoissa.

"Oksettaa ajatella, että hän toimi hedelmällisyyslääkärinä 70-vuotiaaksi saakka"

Epäilyt Clinen toiminnasta heräsivät, kun yksi hänen entisten potilaiden lapsista teki sylkeen perustuvan DNA-testin yksityisen, geenitutkimuksia tarjoavan yrityksen avustuksella.

Nainen oli saanut selville, että hän on läheistä sukua ainakin kahdeksalle muulle yrityksen tietokannassa olevalle henkilölle.

Myös kaksi muuta henkilöä oli tutkinut sukujuuriaan DNA-testien avulla ja saanut selville, että heidän äitinsä olivat Clinen potilaita ja että he olivat sukua 70:lle Clinen sukulaiselle.

Oikeudelle annetun todistuksen mukaan Cline oli kertonut lapsille käyttäneensä omaa spermaansa aina kun muuta siemennestettä ei ollut saatavilla.

Clinen on väitetty myös puolustaneen tekojaan kertomalla, että hän uskoi auttavansa naisia, jotka ”toivoivat lasta toden teolla”.

– Oksettaa ajatella, että hän toimi hedelmällisyyslääkärinä noin 70-vuotiaaksi saakka, yksi Clinen mahdollisista lapsista kertoi todistaessaan miehen puheista oikeudelle.

Vaikka Cline oli oikeudelle annettujen todistusten mukaan jo myöntänyt tekonsa aiemmin, mies kielsi toimineensa kuvatulla tavalla Indianan osavaltion ryhdyttyä tutkimaan tapausta.

– Voin ehdottomasti sanoa, että en koskaan käyttänyt omaa siemennestettäni hedelmöittämiseen, mies kertoi Indianan osavaltion oikeuden edustajalle lähettämässään kirjeessä.

Cline jäi eläkkeelle hedelmöityslääkärin tehtävistä vuonna 2009.

MTV Lifestylen toimittaja testasi kesällä oman hedelmällisyytensä - tällainen oli tulos: 


3:35

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja