Mainos

Myisitkö terveytesi nykyisellä tuntipalkallasi? Älä ikinä uhraa näitä asioita elämästäsi työlle

Ovatko kuitit, taseet ja raportit todella niin tärkeitä? Kaikkea elämässä ei kannata uhrata työlle!

On helppoa antaa työn vallata koko elämä. Kun hukuttautuu työhön, kaikenlaiset vaikeat ihmissuhdeongelmat voi unohtaa – "en minä nyt ehdi ajatella tätä, minulla on töitä!"

Mikäpä olisi työnantajalle mukavampi sijoitus kuin työntekijä, joka painaa töitä omalla ajallaan, ja vielä maksutta. Kaikkea ei kuitenkaan kannata uhrata työpaikan vuoksi, muistuttaa entrepreneur.com.

Älä uhraa näitä työlle:

1. Terveys

Jos terveyttä ei ole, pian ei ole mitään muutakaan. Stressi kehittyy usein ajan myötä, ja työasiat hiipivät mieleen myös omalla ajalla.

Jos et viitsi tai kehtaa jäädä kotiin sairastamaan, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään omaa toimintaa. Kysy itseltäsi esimerkiksi, halautko tartuttaa kaikki työtoverisi, voiko terveytesi ostaa nykyisellä tuntipalkallasi ja kuka rakastamasi työn sitten tekee, kun makaat tehohoidossa.

2. Perhe

Työkiireet ja -stressi voivat edesauttaa parisuhteen rapautumista ja jopa avioeroa. Siksi työelämä tulisi pitää visusti erillään kotielämästä.

Kun olet kotona, fokuksesi tulisi olla perheessä ja yhteyden luomisessa heihin. Älä kyttää puhelinta, kun lapsesi haluaa huomiotasi.

3. Kiinnostuksen kohteet

Kun kysymys on "kuka olet", vastaus sisältää usein ammatin: "olen leipuri, toimittaja, rakennusmies". Elämässä tulisi kuitenkin olla muutakin sisältöä kuin työ.

Varmista, että sinulla on harrastuksia, matkustelet tai teet jotakin perheesi seurassa. Pidä sekä keho että mieli aktiivisina.

4. Ihmissuhteet

Luo suhteita paitsi läheisiisi, myös asiakkaisiisi. Muista, ettei työnantaja omista asiakkaita – he voisivat seurata sinua ja haluta palveluitasi silloinkin, jos sinut irtisanotaan. Älä uhraa asiakassuhteitasi muiden hyvän vuoksi – luo sen sijaan hyviä suhteita kollegoihin ja tapaamiisi ihmisiin.

5. Rehellisyys

Varmista, että toimintasi käy yhteen uskomustesi kanssa. Seiso tärkeiksi kokemiesi asioiden takana. Jos sinua pyydetään tekemään jotakin moraalisesti epäilyttävää, harkitse tarkkaan, haluatko totella – ja haluatko ylipäätään olla tekemisissä epäilyttävän pyynnön tehneen ihmisen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.