Muutama ylimääräinen kilo saattaa pidentää elinikää

Vasta julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan hienoinen ylipaino viisikymppisenä voi ennustaa pidempää elinikää. Paino ei kuitenkaan saa heitellä, vaan sen täytyy pysyä samana.

Amerikkalaisessa tutkimuksessa huomattiin, että viisikymppisinä hiukan ylipainoiset ihmiset näyttivät selviävän seuraavista 16 vuodesta elossa todennäköisemmin kuin muut. Olennaista kuitenkin oli, että paino pysyi samana. Hiukan pullukat viisikymppiset olivat myös sellaisia normaalipainoisia terveempiä, joiden paino heitteli, mutta pysyi silti normaalipainoisen rajoissa.

Tutkimuksen toteuttanut sosiologian tutkija Hui Zheng Ohion yliopistosta muistuttaa, että tutkimuksen mukaan hienoisesta ylipainosta näyttää olevan hyötyä vain yli 50-vuotiaille ihmisille. Nuorille ihmisille ylipaino tuo tutkijan mukaan lähinnä terveyshaittoja. Tutkimuksessa seurattiin lähes kymmentä tuhatta vuosien 1931–1941 välillä syntynyttä amerikkalaista, ja heidän painoindeksiään seurattiin tarkkaan. Seurantajakso alkoi vuonna 1992 ja päättyi vuonna 2009.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä.

Lue myös:

AVA / Emmi Maaranen

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja