Mainos

Mustia listoja paljastuu yhä lisää

Työministeriö ei ole ainoa toimittajien arvolatauksia selvittänyt ministeriö. Selvityksiä on tehnyt myös kauppa- ja teollisuusministeriö ja ympäristöministeriö.

Myös näiden ministeriöiden teettämissä tutkimuksissa toimittajille ja lehdille on jaettu plussia ja miinuksia sen mukaan miten ne ovat suhtautuneet ministeriön tiedotuslinjoihin.

Työministeri Jaakonsaari kiisti vielä eilen toimittajalistat, tänään hän joutui paineen edessä julkistamaan ne. Jaakonsaaren mukaan listoja käytetään sen selvittämiseen miten hyvin toimittajat kertovat ministeriön oikeina pitämistä tosiasioista.

Natura-kirjoituksia tutkittiin

Kun työministeriö julkaisi selvityksen, myös ympäristöministeriö uskalsi antaa oman plus-miinus listan luonnonsuojelulaista ja Natura-asioista kirjoittaneista lehdistä ja toimittajista. Naturasta kriittisimmin olivat kirjoittaneet konsultin arvion mukaan Savon Sanomat, Maaseudun tulevaisuus ja Ilta=Sanomat. Suurimmat plussat saivat Demari ja Vihreä Lanka.

Samanlainen plus-miinuslista paljastui myös kauppa- ja teollisuusministeriöstä. Siellä haluttiin tietää miten viimekeväiseen hallituksen energiastrategiaan suhtauduttiin. Plussaa sai kiittelemällä hallitusta ja miinusta esimerkiksi arvostelemalla hallituksen päättämättömyyttä.
(MTV3/Jarkko Sipilä)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.