Mustelma ei ollutkaan mustelma – festareilla juhlinut Stacey menetti melkein jalkansa: "En uskonut, että tilanne voisi olla niin paha"

Hämähäkki puri Stacey Grimesiä jalasta, ja nainen päätyi sairaalaan. – Minulle sanottiin, että jos olisin jättänyt asian sikseen pidemmäksi aikaa, olisin voinut saada verenmyrkytyksen, Stacey kuvailee.

Hämähäkin purema festareilla vei Stacey Grimesin sairaalaan. Stacey, 33, oli juhlimassa brittifestivaaleilla loppuvuonna 2021, mutta hauskan musiikkijuhlan jälkeen hänen kumppaninsa huomasi Staceyn jalassa rinkulamaisen jäljen, kertoo Yahoo.

– Palasin kotiin seuraavana päivänä ja luulin lyöneeni jalkani johonkin. Se näytti vain mustelmalta, Stacey muistaa.

Mustelma ei ollutkaan mustelma: "Kuin vesikello"

Kyseessä ei kuitenkaan ollut mustelma: päivien kuluessa jälki muuttui rakkulaiseksi ja tulehtui.

– Se oli kuin vesikello. Tajusin, että kyseessä onkin ehkä jokin muu [kuin mustelma].

Stacey sai antibioottireseptin puhelintapaamisessa lääkäriltään, mutta se ei tuntunut tehoavan. Jalassa oli kipua ja Stacey ei kyennyt esimerkiksi ajamaan autoa.

Kolmen viikon kuluttua hän hakeutui ensiapuun, missä jälki jalassa diagnosoitiin hämähäkin puremaksi. Katso video Staceyn kokemuksesta jutun alussa! Osa videon kuvista voi järkyttää.

Pieni purema muuttui suureksi haavaksi

Ensiavusta Staceyta ei päästetty lähtemään; sen sijaan hänen jalastaan piti heti poistaa tulehtunutta kudosta, jotta tulehdus ei leviäisi. Pieni purema oli muuttunut karuksi avohaavaksi.

– Minulle sanottiin, että jos olisin jättänyt asian sikseen pidemmäksi aikaa, olisin voinut saada verenmyrkytyksen ja jopa menettää jalkani, Stacey kuvailee.

– Oli pelottavaa kuulla se, koska en uskonut, että tilanne voisi olla niin paha.

Stacey itki kivusta, kun hänen jalkaansa operoitiin. Hän tarvitsi lopulta myös ihosiirteen.

– Olen synnyttänyt kolme lasta ja synnyttäisin mieluummin kuin kokisin tuon uudelleen. Se oli kidutusta.

Jäljellä vain arpi

Staceyn jalkaa tarkkailtiin operaation jälkeen viikkojen ajan. Nyt jäljellä on vain arpi oikeassa nilkassa. Stacey kehottaa aina tarkastuttamaan epäilyttävät puremat lääkärissä.

– Olen viettänyt koko elämäni puutarhoissa ja puistoissa, enkä uskonut, että näin voisi käydä – että pala jalastani pitäisi leikata pois. En usko, että moni ymmärtää, että meillä on sellaisia hämähäkkejä täällä [briteissä].

Pureman aiheuttaneesta hämähäkkilajista ei ole tarkempaa tietoa. 

Katso myös: Vain Australiassa! Tämän "megahämähäkin" hampaat voivat lävistää ihmiskynnen:

Vain Australiassa! Tämän"megahämähäkin"hampaat voivat lävistää ihmiskynnen 0:55

Lähteet: KameraOne, Au.news.yahoo.com, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat