Mustasukkaisuutta ja seksin puutetta – lue, mistä muista asioista suomalaisparit riitelevät!

Kun parisuhde jatkuu pitkään, toisen pienetkin omalaatuisuudet voivat käydä hermoille. Helmen lukijat paljastivat, mistä riitelevät kumppaninsa kanssa!

Helmi kysyi lukijoiltaan, mistä he riitelevät kumppaninsa kanssa. Kyselyssä selvisi, että 21 prosenttia vastanneista saa riidan aikaiseksi mustasukkaisuudesta. Varsinkin miehen mustasukkaisuus aiheutti ongelmia suhteissa. Vastaajista yli 19 prosenttia riiteli siitä, kumpi siivoaa kotona. 18 prosenttia taisteli rahankäytöstä: jos toinen kumppani tuhlasi enemmän kuin toinen, ongelmia oli tiedossa.

Myös muita riidanaiheita löytyi – mutta millaisia?

Mustasukkaisuutta ja omistushalua

– Ex-mieheni oli niin mustasukkainen, että riitelimme lähes jatkuvasti siitä, pystyinkö menemään kouluun, töihin tai saatika kaveriporukan kanssa shoppailemaan. Hänen täytyi peräti saattaa minut aina, että tiesi varmasti minun menneen sinne, mihin sanoinkin.

– Riitelemme rakkaani mustasukkaisuudesta minua kohtaan. Omistan paljon miespuolisia kavereita ja ystäviä ja vietän aikaani enemmän vastakkaisen sukupuolen kanssa yleensäkin. Joidenkin miesystävieni tai kaverieni käytös minua kohtaan saa rakkaani mustasukkaisuuden heräämään. Minun oma käytökseni ei rakkaani mukaan olekaan se pahe, vaan muiden miespuolisten. Hän tietää kuitenkin sen, että olen hänen kanssaan ja haluan vain hänet.

– Mieheni on hyvin mustasukkainen ja omistushaluinen... Ehkä syystäkin, kun olen kerran "kärähtänyt" pettämisestä.

Murheenkryyninä siivoaminen

– En ole koko ajan järjestelemässä paikkoja ja imuroin vasta, kun on todella pakko. Tämä ärsyttää puolisoani.

– Riitelemme siivoamisesta. Yleensäkin ottaen taloustöistä tulee jatkuvasti nahinaa. Teen töitä kotona, mikä ei mene työttömän puolisoni kaaliin, vaan hän olettaa, että minun pitäisi vielä kaiken lisäksi passata häntä, vaikka jo tienaan leivän tähän perheeseen. Erona Wagner-sikaan on vain se, että hän ei yleensä viitsi edes vetää shortseja jalkaan aloittaessaan päivän löhöilynsä.

– Meillä mies on ärsyttävän pikkutarkka ja haluaisi, että kotimme kiiltäisi. Itsekin olen siisti ja ehkä jonkun mielestä tarkka, mutta kohtuus kaikessa! Kun pieniä lapsiakin meillä on vielä sekoittamassa huushollia...

– Siivoamme kylläkin aika tasapuolisesti, mutta riitaa tulee, kun hänen mielestään pitäisi siivota jostakin ja omasta mielestäni kyseessä olevasta paikasta siivoaminen ei ole ajankohtaista.

– Meillä riidellään siivoamisesta, eikä muusta. Ja siitäkin sen takia, kun kumpikin haluaa kovasti osansa tehdä eikä hevillä luovuta siivousvuoroaan toiselle, vaikka kuinka vaatisi.

Riitoja seksin puutteesta

– Riitelemme seksistä. Mies on niin kyltymätön, ei mikään riitä. Ainainen ruikutus seksistä.

– Riitelemme siitä, kuinka usein rakastella… Toinen haluaa niin paljon vähemmän kuin itse haluaisin.

– Olemme riidelleet seksin puutteesta jo ainakin 15 vuotta!

– Meillä riidellään siitä, kun mies on aina halukas ja itse en aina jaksa. On muutakin tekemistä kuin peiton heilutus.

Riidan aiheena alkoholi

– Riitelemme alkoholinkäytöstä ja sen seuraamuksista. Liiallinen humalatila kummalla tahansa on yhtä kuin varma riita.

– Ehdottomasti avomieheni alkoholin käytöstä. Joskus suutun ja päästelen sammakoita suustani, mutta tilanne raukeaa aina syystä tai toisesta sekä omaan, että lopulta molempien naurun räkätykseen. Huumorimme ansiosta suhteemme pysyy vakaana, mutta "pirteänä". Ehkä tämänkin takia avomiehelleni ei ole syntynyt paineita, vaan hän on luonnostaan vähentänyt juomistaan suhteemme aikana. Ja rutkasti! Ei toisen ominaisuuksista kannata piikitellä, vaikka näistä itse ei pitäisi. Ja käskyttäminen, jos sen tekee tosissaan, on mielestäni pahinta. Ei elämä ole niin vakavaa! Mutta jos sydäntä painaa edes jokin pienen pieni asia, siitä kannattaa keskustella rakkaan kanssa.

– Riitelemme alkoholin käytöstä – se on koko ajan pahentunut ja vain lääkärin vakava puhuttelu pani asiaan muutospaineita.

Muut torailun aiheet: anoppi, kasvatus, televisio...

– Anoppi, anoppi ja anoppi. Se on ikuisuusongelma ja ainainen riidan aihe.

– Riitelemme lasten kasvatuksesta. Olemme hieman eri linjoilla. Mies vaatii kovaa kuria, minä hieman löysempää.

– Mies käyttää kaiken vapaa-aikansa aina television katsomiseen tai sitten netissä olemiseen, siitähän se riemu syntyy...

– Ukkoni väittää, että tuhlaan rahojani, mutta itse tienaamaani rahani käytän niin kuin minua huvittaa. Olen hänen antanut totisesti kuulla tästä, voitte vain uskoa!

– Yhteinen yritys ja vähän vapaa-aikaa – ja vielä vähemmän yhteistä aikaa – vie hermot ja riita tulee joka asiasta nykyään.

– Pelkään puolisoni kyydissä autossa. Yleensä itse ajan, mutta joskus joudun hänen kyytiinsä. Kiihdytykset tehdään kaasupoljin pohjassa ja tarvittaessa sitten lyödään jarru pohjaan. Itsellä sinkoilee keho eteen ja taakse vuorotellen. Mutkiin ei suinkaan jarrutella, vaan pää saa taas sinkoilla sivulasiin tai toiseen suuntaan. Todella stressaavaa kyytiä, jossa on vaikea pysyä rauhallisena. Ei varmasti tarvitsisi lisätä, että muiden puskureissa roikutaan kaiken aikaa.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja