Mainos

Pate Mustajärvi kirjassaan julkisuuden pimeästä puolesta: Vainoaja piinasi perhettä

Pate Mustajärveä on kutsuttu vuosien saatossa muun muassa Ikurin turbiiniksi ja kaikkien omaksi ukkometsoksi.

Popedan heinäkuussa 60 vuotta täyttäneen nokkamies Pauli "Pate" Mustajärven tarinan kertova henkilökuvateos Pate Ikurista (Docendo) julkaistiin tänään. Mustajärvi käy kirjan sivuilla läpi muun muassa suhdettaan mediaan.

– Onhan se ristiriitaista, että uran alussa sitä tekee kaikkensa päästäkseen julkisuuteen, ja myöhemmin taas miltei kaikkensa välttyäkseen siltä, Mustajärvi toteaa kirjassa.

Pitkän uransa aikana Pate on saanut kokea myös julkisuuden varjopuolia, kuten fanikulttuurin pimeämmän puolen. Laulaja on joutunut kääntymään jopa viranomaisten puoleen.

– Puhuttiin vainoamisesta. Tapaukset on nyt loppuun käsitelty, enkä toivo tällaisia kokemuksia kenellekään. Ne henkilöt eivät myöskään ansaitse yhtään enempää huomiota. Kun tullaan kutsumatta mun yksityisalueelle, lähelle mun perhettä, parisuhdetta ja kotia, se on asia, joka vaan ei mulle käy. Se on niin yksinkertaista, Mustajärvi linjaa kirjassa.

Pate Mustajärvi kuvailee julkisen huomion olleen nuorena egoa hivelevää, mutta samalla myös raskasta. Laulaja tunsi voivansa olla oma itsensä vain kotona tai perheen kotitilalla Mustajärvellä.

---

Lainaukset ja sitaatit tänään julkaistusta kirjasta Pate Ikurista (Docendo).

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja