Musiikkitoimittaja ja bändi nahistelevat Facebookissa – kiista Apulannasta kertovan elokuvan hampurilaisesta paisuu

Apulanta-yhtyeen jäsenet sekä yhtyeestä kertovan elokuvan ohjannut ja bändin entinen basisti Tuukka Temonen ovat mukana kiivaassa keskustelussa Facebookissa – aiheena on Hesburgerin hampurilainen.

Hesburger kauppaa Teit meistä kauniin-hampurilaista, jota markkinoidaan samannimisen elokuvan ohella.

Musiikkitoimittaja Björn ”Nalle” Österman nosti Facebookissa esille, että Apulanta-yhtyeen keulahahmo on kasvissyöjä, joten miksi ihmeessä hänen tekemän kappaleen nimellä mainostetaan hampurilaista.

Apulannan solisti ja biisintekijä Toni Wirtanen kuittasi pian takaisin.

– Virhe vittuilussa. Toi on leffan ateria, ei meidän. Leffa on Temosen, ei meidän. Rahat menee leffalle, ei meille.

Wirtanen mainitsi Östermanin myöhemmän julkisen Facebook-päivityksen kommenttiketjussa, että Apulannan rumpali Simo ”Sipe” Santapukki ja Teit meistä kauniin -elokuvan tehnyt Tuukka Temonen eivät myöskään syö lihaa.

Myös Santapukki totesi päivitykseen, ettei kyseessä ole Apulanta-yhtyeen yhteistyö hampurilaisketjun kanssa vaan Teit meistä kauniin -elokuvan yhteistyö.

– Asiahan ei meidän bändille kuulu, mutta pakko tähän on disclaimer kirjata. Kyseessä on TMK-leffan diili, ei Apulanta-yhtyeen. Leffaorganisaatio tekee rainan suhteen omat ratkaisunsa. Apulanta ei ole antanut nimeään hampurilaiselle, hän kirjoittaa.

Tuukka Temonen perustelee yhteistyötä sillä, että Hesburgerilla on ollut kasvishampurilaisvaihtoehto valikoimissaan 20 vuotta. Hänen mukaansa se, miten yhteistyökumppani hyödyntää tuotteitaan mainoksissaan, ei kuulu heille.

Kun ”Nalle” lisäsi vettä myllyyn elokuvan kohderyhmästä ja hampurilaisten markkinoimisesta nuorille niiden epäterveellisyyden vuoksi, Tuukka Temonen kuittasi kylmästi.

– Pidä sä huoli omasta ylipainostasi. 

MTV Makuja -sivuston toimittaja kävi syömässä kohuhampurilaisen, mutta miltä se maistui? 


Lue myös:

    Uusimmat