Mainos

Musharraf: Ulkomaiset joukot eivät ole ratkaisu Irakissa

Pakistanin presidentin Pervez Musharrafin mukaan ainoa ratkaisu Irakin väkivaltaisuuksiin on Irakin oman armeijan vahvistaminen.

Pakistanin presidentti Pervez Musharraf on ottanut voimakkaasti kantaa ulkomaisten joukkojen läsnäoloon Irakissa. Musharraf sanoi Newsweek-lehden haastattelussa, ettei ulkomaisten joukkojen lisääminen ole ratkaisu Irakin väkivaltaisuuksiin.

- Mielestäni ulkomaisten joukkojen näkyvyys ei ole hyväksi Irakissa. Kukaan ei pidä ulkomaisista joukoista, Musharraf sanoi.

Väkivaltaisuuksien vähenemiseen voitaisiin Musharrafin mielestä päästä kasvattamalla Irakin omaa armeijaa niin, että se voisi itse vastata maan turvallisuudesta. Musharraf myös toisti jo aiemman kantansa siitä, että Pakistan ei lähetä joukkoja Irakiin.

Musharrafin mukaan Yhdysvaltain johtama Irakin-operaatio on kokonaisuudessaan monimutkaistanut muslimimaailman tilannetta. Musharrafin mielestä Yhdysvaltojen pitäisikin nyt "sulkea rintamia" terrorisminvastaisessa sodassaan.

- Olette avanneet liian monta rintamaa, kuten Palestiinan rintaman. Palestiinan tilanne vaikuttaa koko muslimimaailmaan. Se on laittanut alulle kaiken terrorismin ja militanttisen toiminnan maailmassa tällä hetkellä, koska se on synnyttänyt tunteen toivottomuudesta, vieraantumisesta ja voimattomuudesta, Musharraf sanoi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.