Muriseeko maha? 4 tapaa hillitä ruokahalua

Murisevan mahan kutsuun ei aina tarvitse vastata. Huijaa nälkähormoneita ja vältä turha syöpöttely.

Kun maha murisee nälästä, on se nälkähormonien syytä. Greliini, leptiini ja kortisoli antavat merkkejä niin nälästä kuin kylläisyyden tunteestakin, mutta myös siitä, himoitseeko keho jotain tiettyä herkkua. Hyvä uutinen on se, että näitä hormoneja voi helposti manipuloida niin, että mieliteot vähentyvät eikä ylensyömistä tapahdu.

Mene nukkumaan

Chicagon yliopiston tutkimuksen mukaan yhdenkin yön huonot unet saattavat aiheutta greliinitason nousua, joka puolestaan laukaisee nälän tunteen. Et ehkä aina saa nukuttua seitsemän tunnin yöunia, mutta jos yrität syödä vähemmän, tee nukkumiselle tilaa tärkeysjärjestyksessäsi.

Nappaa vihanneksia

Tartu vihanneksiin mieluummin kuin rasvassa paistettuun pikaruokaan. Terveelliset ruoat voivat nimittäin vähentää greliinin määrää. Greliini aiheuttaa rasvan varastoitumista ja aiheuttaa mielitekoa rasvaisiin ruokiin, kertoo Scott Isaacs Emoryn yliopistosta.

Syö hitaammin

Hormoneilla kestää noin 20 minuuttia välittää tieto aivoille siitä, että kylläisyyden taso on saavutettu. Älä siis pidä kiirettä syödessäsi: juo kulaus vettä tai laske haarukka alas suupalojen välissä ja valitse ruokia, joiden syömisessä kestää kauemmin, kuten kuorellisia pähkinöitä.

Rentoudu

Stressi vähentää tahdonvoimaa, mutta se myös nostaa kortisolitasoja johtaen näin mielitekoihin ja painonnousuun. Kun ahdistus iskee, kannattaakin kokeilla liikuntaa, musiikkia tai puhelua ystävälle, jotta huomiosi kiinnittyy ruoan sijasta johonkin muuhun.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat