Murhat maailmalla – Näitä tapauksia ei ole koskaan ratkaistu

Useimmat henkirikokset ratkaistaan, ja tekijät saavat rangaistuksensa. Silti jotkut tapaukset uhkaavat jäädä ikuisesti pimentoon. Listverse.com on listannut niistä kymmenen.

Olof Palme

Ruotsin pääministeri Olof Palme oli kävelemässä kotiin elokuvista vaimonsa Lisbetin kanssa vuonna 1986, kun hän kuoli sala-ampujan luotiin.

Mies nimeltä Christer Pettersson tuomittiin elinkautiseen vankeuteen Palmen murhasta, mutta hovioikeus vapautti hänet puutteellisten todisteiden takia. Ruotsin kaikkien aikojen kallein juttu on edelleen auki.

JonBenét Ramsay

Kuusivuotias lapsimissi JonBenét Ramsay löytyi murhattuna vanhempiensa kellarista Coloradossa joulukuussa 1996.

Useista oikeusistunnoista huolimatta tapaus on edelleen ratkaisematta. Vuonna 2003 Ramsayn vaatteista löydettiin tarpeeksi verta tekijän DNA-profiilia varten: pääteltiin, että kyseessä on tuntematon, valkoihoinen mies.

FBI vertaa saatua näytettä edelleen viikoittain niihin 1,6 miljoonaan DNA-näytteeseen, joita sen tietokannoista löytyy.

Viiltäjä-Jack

Viiltäjä-Jack on maailman tunnetuin sarjamurhaaja. Viisi lontoolaista prostituoitua kuoli hänen kädestään vuonna 1888.

Murhaaja kuristi uhrinsa ja katkaisi kaulavaltimot. Hän jatkoi hirmutekojaan silpomalla osia ruumiista irti.

Viiltäjä-Jackin nimissä lähetettiin poliisille ja lehdistölle lukuisia kirjeitä, jotka ilmenivät huijauksiksi. Tappajan henkilöllisyys ei ole koskaan paljastunut.

Poika laatikossa

Philadelphiassa, Yhdysvalloissa löydettiin 4–5-vuotiaan pojan alaston ruumis tien vierestä vuonna 1957. Mustelmainen ruumis oli kääritty peittoon suuren pahvilaatikon sisälle.

Pojan hiukset oli ajeltu huolimattomalla tavalla lähes kaljuksi. Hiustuppoja löytyi pitkin alastonta ruumista, mikä viittasi siihen, että tämä oli tapahtunut välittömästi ennen tai jälkeen kuoleman – mahdollisesti kiireessä pojan henkilöllisyyden salaamiseksi.

Rikos säilyy ratkaisemattomana DNA-tutkimuksista huolimatta.

Musta Daalia

22-vuotias Elizabeth Short löydettiin kuolleena losangelesilaisesta puistosta tammikuussa 1947. Nuori nainen oli silvottu julmasti ja leikattu kahtia.

Tapauksesta on tehty useita kirjoja ja elokuvia. Noin 60 ihmistä on tunnustanut murhan, mutta oikea tekijä on edelleen kadoksissa.

The Zodiac

Zodiaciksi nimetty sarjamurhaaja surmasi ainakin neljä miestä ja kolme naista Pohjois-Kaliforniassa 1960-luvun lopulla.

Zodiacin kerrotaan järjestäneen surmatöiden ajankohdat astronomisten merkkien mukaan. Hän tappoi uhrinsa ampumalla ja puukottamalla. Lehtiin Zodiac lähetti poliisia ja lehdistöä ivaavia kirjeitä.

Yli 2 500 mahdollisesta epäillystä muutama nousi esiin. Tuolloisella rikostekniikalla läpimurto jäi tekemättä. Pääepäillyn Arthur Leigh Allenin DNA ei myöhemminkään täsmännyt lehtiin lähetettyihin kirjeisiin.

Riisuja-Jack

Riisuja-Jack sai lempinimensä Viiltäjä-Jackia jäljittelevistä murhistaan. Tuntematon sarjamurhaaja levitti kauhua Lontoossa 1960-luvun puolivälissä. Ainakin kuusi prostituoitua joutui murhaajan kynsiin. Alastomat ruumiit löydettiin ympäri Lontoota ja Thames-jokea.

Kun mies, joka työskenteli vartijana yhden ruumiin säilytyspaikaksi uskotussa kiinteistössä, riisti hengen itseltään, murhat loppuivat kuin itsestään.

New Orleansin kirvesmies

Italialainen kauppiaspariskunta löydettiin kirveellä teurastettuina kotoaan New Orleansista toukokuussa 1918. Asunnon ovi oli murrettu auki. Murha-ase, verinen kirves, löytyi samasta asunnosta.

Kuukausi ensimmäisen murhan jälkeen toinen kauppiaspariskunta löytyi samalla tavalla kuolleena kotoaan verilammikosta. Kahdeksan ihmistä sai surmansa ennen kuin murha-aalto loppui. Ainoaa epäiltyä, Joseph Mumfrea, vastaan ei ollut tarpeeksi todisteita.

Oscar Romero

Köyhien ja sodan uhrien puolesta 1960–1970-luvuilla puhunut roomalais-katolinen pappi Oscar Romero ammuttiin kuoliaaksi pienen kappelin messussa El Salvadorissa.

Murhaajat eivät jääneet koskaan kiinni. Tiedetään kuitenkin, että uskonmies oli hetkeä aikaisemmin vastustanut Yhdysvaltain sotajoukkojen tukea maan hallitukselle ja kehottanut sotilaita uhmaamaan ihmisoikeuksien vastaisia käskyjä.

Andrew and Abby Borden

Andrew ja Abby Borden murhattiin kotiinsa vuonna 1892 – mies sohvalle, vaimo yläkertaan. Heidät oli pahoinpidelty ja silvottu terävällä esineellä.

Sekä pariskunnan tytärtä että palvelusneitoa epäiltiin. Tytär oli yrittänyt ostaa syaanivetyä päivää ennen murhia, mutta hänet vapautettiin riittävien todisteiden puuttuessa.

Kuvat: Colourbox.com ja Lehtikuva

Lähde: www.listverse.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja