Murhasta ja "vasikaksi" epäillyn raiskauksesta tuomitun ammattirosvon surmaamisesta vangitulla pitkä rikoshistoria – viime vuodet menneet kuitenkin pikkurikoksia tehdessä

Ammattirikollisena tunnetuksi tulleen Jari Kolivaaran taposta vangitulla miehellä on pitkä historia rikollisesta elämäntavasta, mutta erityisen vakaviin rikoksiin hän ei ole syyllistynyt vuosiin.

Helsingin käräjä- ja hovioikeuden lukuisten ratkaisujen perusteella mies on ”kunnostautunut” viime vuosina lähinnä huumausaineiden käytön, kortitta ajon ja rattijuopumusten saralla.

Miehen tilillä on lisäksi huumausainerikoksia, omaisuusrikoksia ja muita liikennerikoksia.

Myös väkivaltarikollisuutta

Tuomioiden perusteella mies on aiemman rikoshistoriansa aikana pyrkinyt esimerkiksi hankkimaan erilaisin vippaskonstein huumeiksi luokiteltuja lääkkeitä, liikkunut yleisellä paikalla veitsien kanssa ja murtovälineiden kanssa sekä syyllistynyt erilaisiin omaisuusrikoksiin.

Hän on syyllistynyt myös väkivaltarikoksiin ja ollut tekemisissä luvattomien aseiden kanssa.

Murhamies löytyi kuolleena

Kolivaara löytyi kuolleena asunnostaan Helsingin Tapulikaupungista, ja vammojen perusteella hänen uskotaan joutuneen henkirikoksen uhriksi. Taposta todennäköisin syin epäiltynä vangittiin eilen vuonna 1981 syntynyt mies.

Poliisilla ei toistaiseksi ole muita epäiltyjä tapauksessa.

Kolivaara tuli tunnetuksi ammuttuaan huhtikuussa 1995 kotkalaisen huumeliigan johtajan Osmo "Lusu" Ahlqvistin saaden murhasta elinkautisen vankeusrangaistuksen. Hänellä oli vanhastaan taustaa väkivalta- ja huumerikoksista.

Kolivaara syyllistyi sittemmin Kakolan vankilassa rasistiseen pahoinpitelyyn ja United Brotherhood -jengin tiloissa tehtyyn raiskaukseen. Viimeksi mainitun motiivina oli epäily "vasikoinnista".

MTV Uutisilla on vanhaa poliisin videomateriaalia Jari Kolivaaran takaa-ajosta vuodelta 1995. Renkaan kipinöinti ei tämän pakoa keskeyttänyt.

Jari Kolivaaran pakomatka vuonna 1995 2:09

Lue myös:

    Uusimmat