Tunnettu ammattirikollinen surmattiin uudenvuodenpäivänä – teosta epäilty saatiin nyt vangittua: "Kesti jonkin aikaa ennen kuin vainaja löytyi"

Poliisi ottanut kiinni miehen, jota epäillään tunnetun ammattirikollisen Jari Kolivaaran taposta.

Teosta epäilty vuonna 1981 syntynyt mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä taposta. Poliisilla ei tällä hetkellä ole muita epäiltyjä rikoksesta.

Poliisi ei kerro tarkemmin tapahtuneesta

Kolivaara, 54, löydettiin kuolleena asunnostaan Tapulikaupungista. Henkirikostutkinta käynnistettiin uhrissa olleiden ulkoisten vammojen perusteella. Vangitsemista koskevien tietojen perusteella hänet surmattiin vuoden ensimmäisenä päivänä. Epäillyn vangitsemisen ja miehen surman välillä oli siis kaksi kuukautta.

– Kesti jonkin aikaa ennen kuin vainaja löytyi, Helsingin poliisilaitokselta kerrotaan tapahtumien taustasta.

Poliisilla on kertomansa mukaan käsitys tapahtumien kulusta, mutta se ei tässä vaiheessa tiedota tapahtumankulusta laajemmin.

Uhrilla raaka rikostausta

Jari Kolivaara tuli tunnetuksi ammuttuaan huhtikuussa 1995 kotkalaisen huumeliigan johtajan Osmo "Lusu" Ahlqvistin. Hän sai murhasta elinkautisen vankeusrangaistuksen. Sitä ennen hänellä oli jo taustaa väkivalta- ja huumerikoksista.

Sittemmin hän syyllityi myös rasistiseen pahoinpitelyyn Kakolan vankilassa ja United Brotherhood jengin tiloissa tehtyyn raiskaukseen, jonka motiivina oli epäily "vasikoinnista".

Lue myös:

    Uusimmat