Mainos

Murhamysteeri selvisi lähes 20 vuoden jälkeen - "Tutkinnanjohtajakin itki"

16-vuotiaan Eva Blanco Puigin murhamysteeri on selvinnyt lähes 20 vuoden jälkeen. DNA-profilointi tuotti tulosta ja johti pidätykseen Ranskassa.

Huhtikuussa vuonna 1997 raiskattiin ja murhattiin 16-vuotias madridilaisopiskelija, kun hän oli palaamassa illanvietosta. Tapaus vavisutti koko madridilaista Algeten kaupunginosaa ja tapaus nousi otsikoihin ympäri Espanjaa.

Tekijä puukotti Evaa selkään ja jätti ruumiin pensaikkoon Madridin lähelle. Poliisi ilmoitti heti etsivänsä tytön murhaajan ja vuosien saatossa sillä olikin yli 100 tutkintalinjaa. DNA-näytteitä kerättiin kymmeniltä miehiltä, myös sukulaisilta ja ystäviltä, mutta ilman läpimurtoa.

Vuosia myöhemmin, kolme vuotta sitten DNA-näytteen perusteella pystyttiin päättelemään, että siemenneste oli peräisin Pohjois-Afrikasta kotoisin olevalta mieheltä.

Syyskuussa yli 2000 näytteen jälkeen poliisi pääsi tekijän jäljille. Hänen tiedettiin olleen Madridin alueella 1997. Hän asui veljensä luona Evan murhan aikoihin Algeten kaupunginosassa.

Viime viikon torstaina 52-vuotias mies Ahmed Chelh pidätettiin ranskalaisessa Pierrefontaine-les-Varansin kunnasta lähellä Sveitsin rajaa. Alkujaan marokkolainen, Espanjan kansalainen on perheellinen, joka lähti Espanjasta vuonna 1999. Evan perheelle pidätyksestä kerrottiin tuoreeltaan.

– Se oli tunteellinen hetki, myös tutkinnan johtajalle, joka meille pidätyksestä kertoi. Hän itki, kertoo Evan äiti Olga Puig El Pais-lehden haastattelussa.

– Toivon vain, että oikeus tapahtuu ja mies joutuu maksamaan tyttärelleni tekemistään teoista, hän jatkaa.

–  Tuntuu siltä, kuin Jumala olisi kuullut minua ja antanut minulle iloa, niin monen kärsimyksen vuoden jälkeen, sanoo Olga Puig.

Sekä hän, että Manuel Blanco osallistuivat sisäministerin tiedotustilaisuuteen viime viikon perjantaina, jossa he onnittelivat poliisia pidätyksestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.