Mainos

Muoviteollisuus vaikeuksissa öljyn kallistumisen vuoksi

Muoviteollisuudesta on kadonnut parissa vuodessa pari tuhatta työpaikkaa. Öljyn hintapiikin vuoksi työpaikkojen vähenemisen arvioidaan jatkuvan alalla tänäkin vuonna.

Raakamuovin hinta ovat noussut öljyn hinnannousun myötä yli kolmanneksella viime kesän jälkeen. Hintapiikki on ajanut muovituotteiden valmistajat ahtaalle ja yrityksiä on jopa kaatunut nopean hinnannousun seurauksena.

- Raaka-aineen hinnoittelu on hyvin lyhytjänteistä, mutta asiakkaalle joudutaan antamaan pitkiä, jopa vuodenkin mittaisia kiinteitä hintoja, toteaa toimitusjohtaja Kari Kallonen kotitalouksien muovituotteita valmistavasta lohtajalaisesta Orthexista.

Muoviteollisuudesta onkin kadonnut Suomessa parin vuoden aikana 2000 työpaikkaa. Kun vielä vuonna 2002 muoviteollisuus työllisti 15 000 työntekijää, viime vuonna alalla oli enää 13 000 työntekijää. Työpaikkojen vähenemisen ennakoidaan jatkuvan myös tänä vuonna, sillä muovin raaka-aineena käytetyn öljyn hinta on kallistunut yli kolmanneksen viime kesästä ja monet yritykset ajautuivat tappiolle loppuvuonna.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 23.02.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.