Muodostelmaluisteluvalmentajan hyllyttäneen seuran edustaja valotti taustoja – kertoo milloin tapahtumat alkoivat edetä: "Olemme järkyttyneitä"

9:33
Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi tapausta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Epäasiallisen käytöksen takia hyllytetyn muodostelmaluisteluvalmentajan seura Helsingin Luistinklubi pahoittelee tapahtunutta. Epäilyt alkoivat nousta viime keväänä tehdyn seurakyselyn yhteydessä. 

HSK:n hallitus on vapauttanut muodostelmaluistelujoukkue Team Uniquen päävalmentajan työntekovelvoitteesta toistaiseksi. Valmennuksesta vastaa toistaiseksi muu valmennustiimi. 

Suomen Taitoluisteluliitto langetti valmentajalle aiemmin pisimmän mahdollisen, 12 kuukauden kilpailukiellon. Kiellon takia valmentaja ei saa toimi liiton alaisissa kilpailuissa. 

Seuran edustaja kertoo MTV Urheilulle lähettämässään sähköpostivastauksessa, että viime kevään seurakyselyssä nousi epäily, johon uusittu hallitus alkoi reagoida. Selvityspyyntö Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunnalta tuli syys-lokakuussa, ja seura vastasi siihen. 

– Epäilyjen tultua uusitun hallituksen tietoon muutimme heti toimintamallejamme, ja tarkensimme valmennuksen ja johtamisen rakenteita. Kaikki nykyisen hallituksen tietoon tulleet asiat on käsitelty ja tullaan käsittelemään asianmukaisesti, hän kirjoitti. 

Ylen haastatteli muodostelmaluistelijoita, joiden mukaan kilpailukieltoon asetettu valmentaja on syyllistynyt työssään valmennettaviensa alistamiseen, nöyryyttämiseen, solvaamiseen ja eristämiseen.

"Järkyttyneitä tapahtumista"

Helsingin Luistinklubin edustajan mukaan on ensiarvoisen tärkeää, että jokainen lapsi, nuori, valmentaja ja toimihenkilö voi harrastaa ja toimia turvallisessa ympäristössä. Kurinpitolautakunnan päätöksen mukaan näin ei ole kaikkien osalta käynyt.

– Olemme järkyttyneitä esille nousseista tapahtumista ja hyvin pahoillamme niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kohtaamaan julkisuudessa ja raportissa esille nousseita asioita. Olemme myös pahoillamme, että tällaista on päässyt tapahtumaan omassa seurassamme.

Seuran hallitus haluaa painottaa, että heillä on nollatoleranssi, häirinnälle, kiusaamiselle ja syrjinnälle. 

– Meille on ensiarvoisen tärkeää, että työtä tehdään lasten ja nuorten hyväksi ja heidän ehdoillaan. Luisteleville lapsille, nuorille sekä heidän vanhemmilleen annamme lupauksemme, että seura on turvallinen paikka harrastaa nyt ja jatkossakin. Tämän eteen olemme tehneet ja tulemme tekemään seurassa ja hallituksessa jatkuvasti töitä.

Seuran edustaja haluaa kiittää henkilöitä, jotka ovat nostaneet rohkeasti epäkohtia esille. 

Juttuun lisätty seuran nimi kello 19.34. Seura oli vahvistanut tiedon STT:lle.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja