Munat koreaksi pääsiäisen kunniaksi – katso upeat ideat!

Pääsiäismunia maalataan monessa perheessä tänä viikonloppuna ja suosituimmat koristelutarvikkeet ovat taatusti iloinen mieli ja vesivärit. Halutessaan niistä voi kuitenkin tehdä myös näyttäviä taideteoksia. Muista myös värjäysaineen ja pitsin avulla tehtävät kuviot!

Pääsiäismunien askarteluideaksi riittää vesivärit ja iloinen mieli, mutta halutessaan niistä voi tehdä hyvinkin näyttäviä.

Helpointa on maalata munat näyttävällä metallimaalilla ja koristella vaikkapa nauhoin ja tarralla kiinnitettävin askartelutimantein. Myös kauniit pitsit ja kankaat tekevät näyttävän säväyksen helmistä puhumattakaan. Yllä olevassa kuvassa on tehty liimalla kuvioita munan pintaan ja sen jälkeen päälle on kaadettu kimallejauhetta.

Pitsikuvioiset munat

Myös munien värjääminen on helppo tapa koristella pääsiäismunia. Ennen värjäysliemeen kastamista munan ympärille kiedotaan pitsikaistale, joka kiinnitetään tiukasti ohuella kuminauhalla. Näin värjätessä pitsikuvio jää munan pintaan ja voit tarjoilla pääsiäisaamuna kauniita kananmunia!

Tarvitset:

 • Värjäävää ainetta haluamassasi värissä: mustikoilla saat sinisiä munia, punajuurella punaisia jne.
 • Pitsinauhaa tai kaistaleita pitsikankaasta
 • Kuminauhaa
 • Kattilan ja vettä

1. Leikkaa pitsistä sopivia kaistaleita ja kiedo ne munan ympärille tiukasti. Kiedo lisäksi vielä ohut kuminauha, jotta pitsi pysyy hyvin paikoillaan, mutta muista huomioida, että myös kuminauhan jälke jää munan pinnalle.

2. Keitä munat normaaliin tapaan värjäävässä vedessä.

3. Irrota pitsi ja kuminauha munan ympäriltä ja tarjoile!

Kimallemunat:

Tarvitset:

 • Liimaa tai maalia, johon kimalle tarttuu
 • Kimalletta
 • Lautasen

1. Kaada kimalletta lautaselle

2. Maalaa muna nopeasti joko liimalla tai tarttuvalla maalilla.

3. Pyörittele muna kimalteessa.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja