Mainos

90-vuotias harhaili alusvaatteissaan ulkona, palvelutalo ei ottanut vastaan – 18-vuotias Reima otti autoonsa lämmittelemään

Kesälahtelaisten nuorten ansiokas toiminta todennäköisesti pelasti muistisairaan 90-vuotiaan vanhuksen hengen.

Kuuden nuoren porukka oli ajelemassa kahdella autolla Kiteen Kesälahdella Pohjois-Karjalassa lauantaiyönä. 18-vuotias Reima Pappinen oli heittänyt yhden kaverinsa kotiin, jonka jälkeen hän ajoi torille odottamaan toisia kavereitaan.

Pappinen ehti olla torilla parkissa kymmenisen minuuttia, kun iäkäs mies koputti auton ikkunaan.

– Ensin luulin, että joku tulee valittamaan auton käyntiäänestä. Kysyin, mitä asiaa hänellä oli, mutta samalla hetkellä huomasin, että ei h****tti, hänellä oli yllään pelkät alusvaatteet ja villasukat. Otin hänet autoon lämmittelemään, ja soitin kavereilleni, että tulkaa tähän torille.

Pappinen kertoo, että oli nähnyt usein kyseisen vanhuksen liikkuvan kylällä. Pian muut kaverit ilmestyivät torille, ja yksi heistä ilmoitti vanhuksesta hätäkeskukseen. Torin vieressä on hoitokoti, jonne hätäkeskuksen neuvottiin nuoria menemään.

– Sieltä sanottiin, ettei ole heidän asiakas, joten häntä ei otettu sisään. Olisin kuvitellut, että pienellä kylällä on auttamisen henkeä sen verran, että katsoisivat edes, kuka on kyseessä. Varmaan siellä olisi tiedetty sekin, missä kyseinen vanhus asuu.

Seuraavaksi poliisi soitti hätäkeskukseen soittaneen nuoren puhelimeen.

– Poliisit sanoivat, että lähtevät tulemaan Kesälahdelle. Odottelimme heitä noin tunnin ajan, Pappinen kertoo.

Vanhus näki unta nuoruudestaan

Autossa vanhus kertoi, että oli nähnyt unta, jonka takia oli lähtenyt kotoaan ulos. 

– Ilmeisesti hän oli nähnyt unta nuoruusvuosistaan, koska hän kertoi olleensa viemässä puita hevosen kanssa. Autossa istuessaan hän sitten muisti, että oli lähtenyt kotoaan villasukat jaloissaan. Lopulta hän osasi kertoa osoitteenkin, missä asuu.  

Pappisen mukaan öiseen aikaan Kesälahden teillä ei juuri ihmisiä ole liikkeellä, joten siinäkin mielessä oli onni, että nuoret sattuivat torille oikeaan aikaan.

– No siinä saattaa yksi auto kerran tunnissa liikkua. Onneksi silloin ei ollut pakkasta, vaan lämpötila oli plussalla.

Itä-Suomen poliisi huomioi nuorten esimerkillisen toiminnan ja kiitteli heitä jälkeenpäin Facebookissa.


Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.