Tanja riensi apuun, kun kuuli lapsen avunhuudon pakkassäässä – ihmettelee muiden ohikulkijoiden reaktioita: "Jos avunhuuto kuuluu, siihen pitää reagoida"

0:31
Tanja Maaninen kuuli kaukaa lapsen avunhuutoa.

Viime viikon perjantaina kuopiolainen Tanja Maaninen, 40, oli saapunut kotiin töistä, kun kuuli yhtäkkiä kaukaa lapsen avunhuudon.

Tämä juttu on alun perin julkaistu maaliskuussa 2020. MTV julkaisee vuodenvaihteen tienoilla uudelleen vuoden suosituimpia artikkeleita.

– Kun kuulin ensimmäisen kerran apua, mietin kuulinko oikein.

– Kun kuulin sen toisen kerran, niin pistin kengät jalkaan ja lähdin katsomaan, mistä on kyse, Maaninen kertaa tapahtumia MTV Uutisille. 

Poika värjötteli pakkasessa

Länsi-Puijon alueella asuva Tanja riensi avunhuutojen suuntaan. Hän löysi erään omakotitalon edustalta nuoren pojan kahden koiran kanssa. Poika kertoi Tanjalle, että oli unohtanut avaimet kotiin ja jäänyt ulos koiranulkoilutuksen yhteydessä.

– Poika pysytteli oven syvennyksessä, koska oli hieman tuulinen ilma, Tanja sanoo ja muistelee lämpötilan olleen hieman pakkasen puolella.

Kollegehousuissa, pitkähihaisessa paidassa ja ulkoilukengissä ollut 8-vuotias kertoi lähteneensä koirien kanssa ulos koulun jälkeen.

Haki pojalle lämmintä puettavaa

Tanja yritti lähteä pojan ja tämän koirien kanssa hänen luokseen sisätiloihin, mutta huomasi pian, ettei tuntemattomien koirien kanssa ollut mutkatonta liikkua. Tanja päätti hakea pojalle lämmintä puettavaa kotoaan.

– Poika katsoi hätääntyneenä, että tulenhan varmasti takaisin, Tanja muistelee.

– Juoksin asunnolleni ja nappasin teinityttöni takin, hatun ja hanskat.

Kun alakoululainen oli saanut lämmintä vaatetta ylleen, niin selvisi, että poika oli saattanut olla ulkona jopa kolmisen tuntia.

– Poika oli kuulemma tullut yhden aikaan koulusta ja lähtenyt ulos koirien kanssa.

Tanja etsi numeropalvelusta pojan isäpuolen yhteystiedot ja hälytti tämän paikalle. Parissakymmenessä minuutissa poika pääsi kotiinsa.

Muut ohikulkijat eivät pysähtyneet auttamaan

Pojan mukaan hän oli huutanut useaan otteeseen apua, mutta kukaan ei ollut pysähtynyt auttamaan ennen Tanjan saapumista paikalle.

Tanja ihmettelee yhä tilannetta. Vaikka poikaa ja koiria ei ovensyvennyksestä välttämättä kadulta äkkiseltään huomaisikaan, niin avunhuudot kantautuivat kauemmaksikin.

Sairaanhoitajana työskentelevä Tanja muisteli perjantain tapahtumia järkyttyneenä, sillä alueella liikkui samaan aikaan muitakin ulkopuolisia.

– Olemmeko niin vieraantuneita toisistamme, ettemme puutu edes hätätilanteisiin.

– Jos avunhuuto kuuluu, niin siihen pitää reagoida, Tanja muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja