Muistatko vielä tämän Supernanny-ohjelmassa mukana olleen perheen? Äiti kertoo nyt, kuinka perheen arki muuttui täysin ohjelman kuvausten jälkeen

1:31
Virolaisten perheessä lasten nukuttaminen saattoi kestää pahimmillaan kolme tuntia.

Supernanny-ohjelman toisella kaudella mukana ollut perhe haki Supernannyltä tukea erityisesti lasten nukuttamiseen. Mitä perheelle kuuluu nyt?

Supernannyn toisella kaudella päästiin seuraamaan tamperelaisen perheen haasteita. MTV Uutiset tavoitti perheenäidin Jenni Virolaisen nyt hieman yli puoli vuotta kuvausten jälkeen. Hän kertoi, että perheen arki muuttui täysin kuvausten jälkeen, vaikka uusia haasteita onkin tullut kuvioihin. 

Tamperelaisessa Virolaisten perheessä lasten nukkumaanmenossa saattoi pahimmillaan kestää reilusti yli kolme tuntia.

Väsyneet vanhemmat olivat jo kertaalleen ajautuneet eroon, eikä vuorotyö ainakaan helpottanut uudelleen käynnistynyttä lapsiperhearkea. Jenni ja hänen miehensä Niko eivät päässeet koskaan viettämään parisuhdeaikaa iltaisin, kun lasten nukuttaminen vei kaiken ajan ja lopulta vanhempian energiat. 

Supernanny Pia Penttalaosasi kertoa lyhyen vierailunsa päätteeksi, mistä ongelmat lasten nukuttamisessa kumpuaa. 

Hänen mukaansa lapset kaipasivat jo päivällä auktoritäärisempää otetta vanhemmiltaan. 

– Lapset vievät teitä kuin pässiä narussa, Supernanny summasi tilanteen.

Penttalan mukaan vanhempian täytyisi luoda lapsille päiväohjelma ja olla heidän kanssaan jämäkämpiä ja päättäväisempiä, jolloin lapsen ei tarvitse itse tehdä päätöksiä vaan aikuinen tekee ne hänen puolestaan. Tämä luo turvaa lapsille. 

MTV Uutisten haastattelema Jenni Virolainen kertoi, että perheen arki on muuttunut merkittävästi päivärytmin ansiosta ja se on pysynyt osittain perheen käytössä kuvausten jälkeenkin. 

– Saimme kaipaamaamme apua nukutukseen. Olemme rauhoittaneet illat ja viettäneet enemmän aikaa perheenä. Sen ansiosta nukuttaminen on nyt mennyt paljon paremmin ja nopeammin. Nykyään meille jää iltaisin Nikon kanssa parisuhdeaikaakin, Jenni kertoo.

Hän kertoo kokemuksen olleen kaikin puolin onnistunut. 

– Vaikka Pialla täytyy ohjelmassa olla tietynlainen rooli, on hän kuitenkin ihmisenä ihana ja todella osaava ammattilainen. Hän antoi vinkkejä ja kuunteli, vaikka kamerat eivät koko ajan käyneetkään. 

Hän ei kokenut ongelmaksi avata perheensä ongelmia katsojille, vaan halusi omalla esimerkillään auttaa myös muita perheitä.

– Olen todella suorapuheinen ja avoin, joten se ei ollut minulle ongelma. Olen kuullut jälkeen päin, että monet muutkin perheet kärsivät samankaltaisista ongelmista. Toivon, että he saivat vinkkejä jaksostamme, Jenni sanoo. 

Pelkkää ruusuilla tanssimistä Virolaisten arki ei nykyäänkään ole. Lapsiperheessä vaiheita seuraa aina uudenlainen vaihe. Jenni Virolainen kertoo, että uutena haasteena on perheen pienimmän pukeminen. 

– Hän haluaisi olla koko ajan alasti. Olen yrittänyt antaa hänelle vaatevaihtoehtoja, mutta se ei tunnu auttavan. Hän aina ollut sellainen hippityttö, Jenni Virolainen naurahtaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja