Mainos

Muistatko tämän tragedian? Järkyttävä ruumislöytö rekka-auton pakkaskontista ei ollut ainoa laatuaan – Britanniassa tehtiin karmea löytö myös 19 vuotta sitten

1:44
Ainakin suuri osa Britanniassa rekan kontista kuolleina löytyneistä oli Kiinan kansalaisia.

Maailmaa järkyttänyt Britannian rekkatragedia ei ollut ainoa laatuaan. Keskiviikkona Britanniassa löydettiin 39 ihmistä pakkaskontista kuolleina, eikä tapaus ollut ainoa laatuaan.

Siirtolaisia on tavattu karmeissa oloissa ennenkin, mutta yksi riipivimmistä tapauksista lienee Doverin satamakaupungissa 19 vuotta sitten tehty ruumislöytö. Aiheesta kertoo The Independent.

Kiinalaisen ihmissalakuljetuksiin erikoistuneen liigan järjestämästä kuljetuskontista tehtiin karmea löytö vuonna 2000: 56 kuoliaaksi tukehtunutta ja kaksi hädin tuskin hengissä olevaa kiinalaista siirtolaista.

Kaksi eloon jäänyttä olivat hengissä vain siksi, että muiden siirtolaisten kuollessa konttiin vapautui enemmän hengitysilmaa. Hekin olivat löydettäessä tajuttomia.

Siirtolaiset olivat ilmatiiviissä kylmäkontissa

BBC:n tietojen mukaan kontti, josta siirtolaiset löydettiin, oli ilmatiivis ja osin tomaateilla lastattu kylmäkontti. Sen kylmäjärjestelmää ei ollut kytketty päälle ja on epäselvää, millaisessa lämpötilassa siirtolaiset haukkoivat henkeään, ennen kuin he menettivät tajuntansa.

Kuljetusta oli operoinut Rotterdamista käsin kiinalaisnainen, Jing Ping Chen, joka tuomittiin teosta kolmeksi vuodeksi vankeuteen. Hänen uskotaan olevan vastuussa yli 175 000:n ihmisen salakuljettamisesta, jonka avulla hän ansaitsi yli 12 miljoonaa Englannin puntaa.

Rekkaa kuljettanut mies, Perry Wacker, tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen tapoista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja