Mainos

Kaksi uutta pidätystä Britannian ruumislöytöön liittyen – miestä ja naista epäillään taposta ja ihmisten salakuljetuksesta

1:44
Uutisvideo: Rekan kylmäkuljetuskontista kuolleena löytyneet 39 ihmistä olivat Kiinan kansalaisia.

Britanniassa poliisi on tehnyt kaksi uutta pidätystä Essexin ruumislöytöön liittyen, kertoo BBC.

Poliisi on pidättänyt 38-vuotiaan miehen ja 38-vuotiaan naisen, joita epäillään taposta ja ihmisten salakuljetuksesta.

39 ihmistä löytyi kuolleena rekan kylmäkuljetuskontista keskiviikkona Britannian Essexissä.

Lisäksi rekan 25-vuotias pohjoisirlantilainen kuljettaja on pidätettynä murhista epäiltynä, ja hänen kuulustelunsa ovat jatkuneet.

Rekan kontista kuolleina löytyneet ihmiset ovat voineet olla lukitussa kontissa ainakin kymmenen tunnin ajan, kertoi brittilehti Guardian aiemmin. Kontin lämpötila on voinut olla jopa 25 pakkasastetta.

Kontti oli tullut Britanniaan Belgiasta. Kuolonuhrien uskotaan olevan Kiinan kansalaisia. Kiinan Lontoon-lähetystö ilmoitti perjantaina, että uhrien kansallisuutta ei kuitenkaan ole vielä voitu varmistaa.

Molemmat tänään pidätetyt ovat Warringtonin kaupungista Cheshirestä.

Rekan kontti matkasi Britanniaan Belgian Zeebruggen satamasta. Keskiviikkona Britannian Essexistä kontista löytyneet 39 uhria ovat Belgian paikallisviranomaisten mukaan olleet kontissa loukussa jo saavuttuaan Belgian rannikolle matkalla Britanniaan. Toistaiseksi on epäselvää, milloin ja missä uhrit joutuivat konttiin.

BBC:n mukaan ajoneuvoyhdistelmän vetovaunu eli rekan nuppi oli puolestaan saapunut sunnuntaina Dublinista Irlannista Britannian länsirannikolle Walesin Holyheadiin.

Britannian suurin murhatutkimus yli vuosikymmeneen

Britannian poliisi aloitti torstaina ruumiiden siirron sairaalaan Chelmsfordiin, jossa niille tehdään kuolemansyyntutkinta.

Brittilehti Telegraph kertoi torstaina, että poliisi tutkisi epäiltyä irlantilaista ihmissalakuljetusliigaa ruumislöytöön liittyen.

Belgialaisten viranomaisten mukaan rekan kontti oli saapunut tiistaina iltapäivällä Belgian Zeebruggen satamakaupunkiin, josta se lähti samana päivänä eteenpäin, kertoo Guardian-lehti. Kontti saapui varhain keskiviikkoyönä Britannian Essexiin Purfleetin kaupunkiin. Ruumiit löytyivät kontista läheiseltä Watergladen teollisuusalueelta Graysin kaupungista. Ambulanssihenkilöstö hälytti poliisin paikalle.

Kuolleista 31 on miehiä ja 8 naisia, kertoi Essexin poliisi. Uhreista yksi on mahdollisesti teini-ikäinen ja muut aikuisia.

Poliisin mukaan kyseessä on Britannian suurin murhatutkimus yli vuosikymmeneen.

Essexin kuolemat ovat myös palauttaneet mieleen vuonna 2000 kuohuttaneen tapauksen, jossa Britannian Doverin satamasta löydettiin 58 kiinalaisen ruumiit hollantilaisesta rekasta. Kaksi ihmistä oli vielä elossa rekan sisällä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja