Muistatko tämän legendaarisen lausahduksen Leijonien edellisistä MM-juhlista? – "Se konjakki oli pahinta myrkkyä kakkospäivään"

Leijonat on tekemässä paluuta takaisin koto-Suomeen Slovakian Bratislavasta. Suomi juhlisti historiansa edellistä maailmanmestaruutta samoissa maisemissa. Tuolloin, vuonna 2011, juhlintaan liittyi jos jonkinlaisia tarinoita.

Yksi legenda liittyi muun muassa Leijonien paluulentoon, jota kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummola muisteli Mika Saukkosen toimittamassa Juti-kirjassa.

Paluulennon yhteydessä koneen perämies kävi ilmoittamassa joukkuejohtaja Timo Jutilalle, että pääosa lennolle varatuista oluista oli jäänyt Suomeen.

Tuolloin Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kummola päätti, että vähäiset miedot juomat menevät pelaajille. Johtoryhmä sen sijaan paikkasi vajetta terävillä.

– Ja kyllähän sitä sitten löytyi. Sehän oli se konjakki pahinta myrkkyä kakkospäivään, ja siinä sitten osalle kävi heikosti, Kummola tuumi Mika Saukkosen toimittamassa Juti-kirjassa.

Suomeen paluun yhteydessä nähtiin muun muassa legendaarinen Pasi Nurmisen ”ilmaveivi”, kun Nurminen kompastui Helsinki-Vantaan lentokentällä lentokoneesta laskeutuessaan.

Lue myös:

    Uusimmat