Muistatko tämän? Kroatia hiljensi täpötäyden Wembleyn ja jätti Englannin karsintoihin

Kroatia hiljensi Wembleyllä Englannin 0:36

Englanti ja Kroatia kohtaavat jalkapallon MM-kisojen välierissä. Maat ovat kohdanneet seitsemän kertaa historian aikana. Kroatia voitti Englannin kaksi kertaa 2008 EM-kisojen karsinnoissa. Näistä jälkimmäinen piirtyi englantilaisfanien painajaisuniin.

Videona kuvavideo ottelun tapahtumista.

Englannille olisi riittänyt tasapeli Kroatiaa vastaan EM-kisapaikkaan. Paikalle oli saapunut seuraamaan vajaat 90 000 katsojaa, jotka saivat kokea yhden maan jalkapallohistorian suurimmista katastrofeista.

Maa sai kuitenkin shokkialun, kun ensimmäisen vartin aikana Kroatia meni jo 2-0 johtoon Niko Krancjarin ja Ivica Olicin maaleilla. Ensimmäinen maali nousi otsikoihin. Pallo oli tulossa kohti maalivahti Scott Carsonia, josta pallo kuitenkin pomppasi maaliin.

Carson pelasi muuten mainion ottelun, hän otti paljon hienoja torjuntoja, mutta tuo tilanne sai aikaan vihan miestä kohtaan.

Toiselle puoliajalle Englanti vaihtoi fanien rakastaman supertähden David Beckham. Maa nousi maalin päähän, kun Jermaine Defoeta revittiin boksissa ja Frank Lampard laittoi pallon takuuvarmasti maaliin.

Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään vaihdettu Beckham tarjoili unelmasyötön Peter Crouchille, joka laittoi pelin tasoihin. Tämä tilanne olisi riittänyt Englannille.

Mladen Petric iski lopulta vajaa vartti ennen loppua sinetin Englannin kisatoiveille komealla kaukolaukauksella. Ottelun loputtua alkoi korviahuumaava buuaus ja vihellyskonsertti.

Englannin päävalmentajan Steve McClarenin aikakausi maajoukkueen peräsimessä jäi lyhyeksi ja sen loppu sai kansan raivostumaan.

MM-välierässä on mukana tuosta Kroatian joukkueesta Vedran Corluka, Luka Modric ja Ivan Rakitic. Englannin ryhmästä mukana ei ole yhtäkään pelaajaa.

MM-välierä Englannin ja Kroatian välillä käynnistyy keskiviikkoiltana kello 21.