Englanti jyräsi Daruden voimalla jatkoon – jalkapallon MM-kisojen välieräparit selvillä!

Jalkapallon MM-kisojen viimeinen puolivälieräottelu Englannin ja Kolumbian välillä tarjosi huiman jännitysnäytelmän. Englanti oli vahvempi numeroin 2–1 ja eteni MM-välieriin Australiaa vastaan.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa avausjaksolla aina viime minuuteille asti. Kolumbian Leicy Santos siirsi maan yllätysjohtoon upealla nostolla yli englantilaisvahti Mary Earpsin. Hallitseva Euroopan mestari ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan Manchester Cityä edustava Lauren Hemp pääsi laittamaan pallon maaliin kolumbialaispuolustuksen sekoilun seurauksena ensimmäisen jakson lisäajalla. Osuma oli Hempin toinen MM-kisoissa.

Englanti oli ensimmäisellä jaksolla tilastollisesti edellä. Sen maaliodottama oli 1,43 xG, kun taas Kolumbian lukema oli vain 0,17 xG. Toisella puoliajalla Englanti pääsi siirtymään ensimmäistä kertaa johtoon. Georgia Stanway tarjoili ja Alessia Russo pääsi nokikkain maalivahti Catalina Perezin kanssa. Russo ei erehtynyt ja Englanti 2–1-johtoon Daruden Sandstormin säestämänä.

Kolumbia joutui vaihtamaan Perezin maalilta vaihtoon pian johtomaalin jälkeen. Maalille asteli 20-vuotias Natalia Giraldo. Kolumbia oli lähellä tasoitusta 71. minuutilla, mutta Earpsin loistotorjunta pelasti Englannin takaiskulta.

MM-kisojen välierät pelataan 15.–16. elokuuta.