Maailman kalleimman puolustajan käsittämätön tilasto sai jatkoa – katso videolta jalkapallotähden karu moka

Maalikooste: Englanti - Saksa 7:19
Katso videolta Harry Maguiren tilanne.

Englannin ja Saksan miesten jalkapallomaajoukkueet kohtasivat maanantai-iltana Lontoon Wembleyllä. Erittäin vaiherikkaassa ottelussa nähtiin peräti kuusi maalia. Englannin paidassa pelaava maailman kallein puolustaja Harry Maguire oli jälleen näkyvästi esillä.

Ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty, mutta toisella jaksolla alkoi todellinen ilotulitus. Toista puoliaikaa oli ehtinyt kulua reilut viisi minuuttia, kun kovaa kritiikkiä peliesityksistään saanut Manchester Unitedin toppari Harry Maguire monotti boksissa Saksan Jamal Musialaa ja seurauksena rangaistuspotku. Rikettä oli edeltänyt Maguiren harhasyöttö.

Ilkay Gündogan viimeisteli avausosuman. 15 minuuttia myöhemmin Kai Havertz lisäsi Saksan johdon kahteen maaliin tarkalla sijoituksella yläkulmaan. Vailla voittoa tämän kauden Kansojen liigassa oleva Englanti ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi tasoihin kahdella pikamaalilla.

Ensin Luke Shaw pääsi laukomaan takakulmasta ja pallo kimposi maalivahdin torjunnasta niukasti maalin puolelle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Englanti pääsi riistoon ja Mason Mount päätti hyökkäyksen tasoitusosumaan.

Englanti pääsi siirtymään johtoon vajaa kymmenen minuuttia, kun Harry Kane pääsi laukomaan tulisen vedon rangaistuspotkulta yläkulmaan. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Saksa pääsi nousemaan tasoihin muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. Leroy Sane laukoi kaukaa ja Havertz tuikkasi irtopallon ohi Nick Popen.

Englanti jäi Kansojen liigan lohkovaiheessa ilman voittoa ja se putosi B-liigaan. Voitoton ottelu jatkoi myös Maguiren synkkää putkea. Maguire on voittanut edellisen kerran kilpailullisen pelin ollessaan avauskokoonpanossa huhtikuussa, kun Manchester United kaatoi  Norwichin 3-2. Maajoukkueessa edellinen kilpailullinen voitto on viime marraskuulta. Tuolloin Englanti kaatoi MM-karsinnoissa San Marinon 10-0.

– Tiedän, että kaikki keskittyvät Harryyn, mutta kahdessa ottelussa oli tärkeitä tilanteita, joissa Harry onnistui. Se nostaa aina esille keskustelua, mutta uskon, että näissä hetkissä meidän tulee tukea parhaimpia ja kokeneimpia pelaajiemme, ellemme ole tilanteessa, jossa on kestämätöntä ja mahdotonta valita heitä, Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi Reutersin mukaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Myös jalkapalloasiantuntijana nykyään työskentelevä entinen valioliigahyökkääjä Chris Sutton kertoi oman näkemyksensä maajoukkueen tilanteesta.

– Gareth on uskollinen pelaajille, jotka eivät ole aiemmin jättäneet häntä pulaan. Se on isompi ongelma, jos nämä pelaajat saavat vain vähän peliaikaa seuraavien kuukausien aikana. Siitä tulee iso ongelma, kun mennään ensimmäiseen otteluun (Qatarin MM-kisoissa). Se on iso riski ja ehkä liian iso sellainen, Sutton sanoi BBC Radio 5 Livelle.

Katso pääkuvan videolta Maguiren tilanne.