Muistatko? Stella nousi suosioon Idols-tulkinnan kautta

Stella-yhtyeen laulaja Maria Tahvanainen on kuollut 0:28

Stella-yhtyeen laulaja Marja Tahvanainen menehtyi alkuviikosta. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti

Joensuulainen Stella perustettiin vuonna 2002 ja yhtye solmi ensimmäisen levytyssopimuksensa seuraavana vuonna. Bändin esikoisalbumi Kuuntelija ilmestyi toukokuussa 2004.

Stella nousi suomalaisten tietoisuuteen vuonna 2005, kun Katri Ylander esitti bändin Piste-kappaleen Idolsin toisen tuotantokauden semifinaalissa. Tuolloin suuri yleisö ei vielä tuntenut yhtyettä, mutta Ylanderin esitys käynnisti kuhinan Stellan kotisivuilla.

Yhtye julkaisi Pisteen uudelleen singlenä ja vuonna 2006 julkaistu kakkosalbumi Pelkääjän paikalla ylsi virallisella albumilistalla viidenneksi. Albumia myytiin yli 20 000 kappaletta ja siitä tuli Stellan uran parhaiten menestynyt levy.

Lopulta Stella laittoi pillit pussiin vuonna 2013. Tuolloin yhtyeen jäsenet kertoivat MTV:n haastattelussa, että he halusivat tehdä päätöksen lopettamisesta niin, että kuluneista vuosista oli voittopuolisesti hyvä fiilis.

– Asia on ollut meillä tiedossa jo pidemmän aikaa, eli tässä nyt mitenkään sokissa olla, Tahvanainen totesi tuolloin.

Iltalehti uutisoi laulaja Marja Tahvanaisen kuolemasta ensimmäisenä tänään keskiviikkona. Lehden mukaan Tahvanaisen kuolema oli yllättävä.

Lue myös:

    Uusimmat